Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce 'merg pe burtă' liderii Coaliţiei? Explicaţii absenţei reacţiilor la anunţul lui Tudorel Toader (surse)

facebook.com
PSD ALDE

După ce i-au transmis ministrului Justiţiei că are toată libertatea de a lua decizia cu privire la Kovesi, cu singura condiţie de a nu se face de râs, liderii Coaliţiei PSD-ALDE au dispărut din spaţiul public. Anunţul lui Tudorel Toader rămâne deocamdată fără susţinere din partea liderilor de la vârful PSD şi ALDE.

Explicaţia precauţiei, a faptului că liderii PSD-ALDE nu au ieşit să-şi clameze şi-şi savureze public victoria de etapă stă în cifrele din sondaje, au precizat surse politice pentru STIRIPESURSE.RO. Potrivit ultimelor sondaje făcute publice (inclusiv sondajul CURS-STIRIPESURSE.RO din ianuarie), preşedintele Iohannis este în continuare cel mai apreciat lider politic din România, cu aproape 50%. În privinţa încrederii în DNA, deşi aceasta este mai mică decât anii trecuţi, trendul pare a fi unul de creştere uşoară.

Vezi şi: Laura Codruța Kovesi nu va pleca, dar gestul lui Tudorel Toader era necesar. Posibile urmări (OPINIE)

Aceste date din cercetările sociologice, pe lângă altele pe care PSD îşi bazează analizeze interne lunare, îi determină pe liderii Coaliţiei să-şi păstreze abordarea din ultima perioadă: politicul nu se implică, este o chestiune tehnică de care este responsabil ministrul Justiţiei.

Potrivit datelor sociologice ale PSD, societatea este foarte polarizată şi orice intervenţie publică la nivel declarativ trebuie să fie gândită temeinic, pentru a nu genera reacţii şi mai vehemente şi o mobilizare a taberei adverse. Ţinând cont şi de posibilitatea redusă ca preşedintele Iohannis să accepte revocarea şefei DNA, liderii Coaliţiei vor să "extragă" doar avantajele politice din întreaga situaţie, au mai explicat sursele din cele două partide, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.