Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu a participat Regele Mihai la ceremoniile pentru Regina Ana: Anunţul Consiliului Regal

casa-regala.blogspot.com
regele Mihai I

Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal, a declarat, pentru TVR, că Regele Mihai nu a participat la ceremoniile organizate până acum pentru Regina Ana pentru că este foarte afectat de moartea ei şi îi este "foarte greu", fiind "o povară teribilă" pentru el.

"Am vorbit ieri (miercuri - n.r.) cu Regele Mihai şi sigur că pentru o persoană în vârstă e o povară teribilă, pentru că, (...) erau extrem de apropiaţi. De aceea absentează de la ceremonii, pentru că îi este foarte, foarte greu", a spus Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal şi apropiat al Reginei Ana.

Declaraţiile lui au fost făcute în Elveţia, cu ocazia unei ceremonii religioase catolice organizate pentru apropiaţii Reginei care nu vor putea participa la funeraliile din România, potrivit TVR.

Casa regală a organizat joi o nouă liturghie la Morges, în Elveţia, în memoria reginei Ana la care au asistat apropiaţii care nu pot veni la funeraliile care vor avea loc în România, pe 13 august, membrii Consiliului Regal şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. La ceremonia religioasă, familia regală a fost reprezentantă de către principesa Maria, fiica cea mai mică a regelui Mihai. O primă slujbă a avut loc, miercuri, la capela Beausobre din Morges, oraşul în al cărui spital a survenit decesul reginei Ana. Un preot catolic a oficiat o ceremonie la căpătâiul reginei Ana, la care au participat trei dintre fiicele defunctei, principesele Margareta, Sofia şi Maria, cărora li s-a alăturat şi principele Radu şi stafful Casei Regale, transmite TVR.

După ceremonia religioasă, au rămas lângă sicriu doar membrii familiei care şi-au luat rămas bun de la regină. Guvernul a aprobat, miercuri, în şedinţa săptămânală, declararea zilei de 13 august zi de doliu naţional, când vor avea loc funeraliile Reginei Ana. Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.