Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu decide Guvernul sporirea numărului de secţii de votare?

revista presei

Evenimentul Zilei:

De ce nu decide Guvernul sporirea numărului de secţii de votare? Mulţi vor răspunde că din teama faţă de opţiunea anti-Ponta a românilor din străinătate. Nu cred că acesta e motivul. Victor Ponta are cu 10% mai mult decît Klaus Iohannis, cea mai mare diferență între primul și ultimul  clasat din 1992 pînă acum. Calculele arată că un candidat cu o asemenea diferenţă, cu alianţele stabilite deja n-are a se teme de votul din străinătate. Cîţi pot veni  străinătate  peste cei care au fost în primul tur?  E greu de presupus că vor veni atît de mulţi încît să încline balanţa în favoarea lui Klaus Iohannis. De ce nu decide Guvernul sporirea numărului de secţii de votare? Din acelaşi motiv pentru care nu i-a sancţionat pe Titus Corlăţean şi pe Bogdan Stanoevici. E un Guvern PSD. Şi în toată perioada posdecembristă PSD s-a definit prin dispreţul faţă de cetăţeni, dispreţul Ciocoilor de la nivel central şi local faţă de românii simpli, trataţi ca nişte slugi cărora le închizi gura cu o sticlă de ulei şi o găleată de mălai. Partidele moderne, europene intră imediat în alertă cînd văd că opinia publică e nemulţumită de ceva. Vinovaţii demisionează sau, dacă nu vor, sînt demişi. În istoria PSD nu există această practică. De cîte ori a răspuns Guvernarea Ponta cererilor legitime ale presei, ale opiniei publice? Lucru explicabil. Ciocoii din PSD consideră că a ceda în faţa opiniei publice înseamnă a da dovadă de slăbiciune. Şi dacă eşti slab, rişti ca slugile să te răstoarne. Victor Ponta are 10 la sută faţă de Klaus Iohannis. De ce se teme de votul din diaspora? Pentru că e un candidat PSD. Şi nota definitorie a candidaţilor PSD după decembrie 1989 a fost lăcomia. Dacă ar face mai multe secţii de votare în străinătate, Victor Ponta ar cîştiga, poate, la un scor mai mic. El vrea însă un scor mare, un scor astronomic. La fel ca Penalii din PSD. Nu se  mulţumesc că sînt deja multimilionari în euro prin furt. Fură mai departe. Pentru că sînt lacomi.

Digi24:

România se pare că nu dispune de gaze de şist şi s-a bătut, astfel, pe ceva ce nu are, a declarat, duminică seara, premierul Victor Ponta. Premierul a făcut aceast declarație într-o emisiune televizată, după ce a arătat că România trebuie să fie independentă energetic şi să aibă propriile resurse off-shore şi convenţionale. Moderatorul i-a propus ca "povestea cu gazele de şist" să fie amânată puţin, deoarece resursele existente în Marea Neagră asigură independenţa energetică a ţării pentru 30 ani, în timp ce gazele de şist reprezintă o temă controversată care aduce multe puncte defavorabile oricărui politician care o susţine. "Oricum s-a amânat, pentru că...se pare că nu avem gaze de şist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred că ne-am bătut pe ceva care exista", a spus Victor Ponta, fără a dori să prezinte detalii, motivând că nu poate spune mai mult de atât.

Ziarul Financiar:

 

In această campanie electorală pentru Palatul Cotroceni am aflat de toate - că Ponta e mincinos, că Iohannis nu e român şi nu e ortodox - mai puţin cum cei doi pretendenţi ne vor plăti creditul pe care îl vom acorda celui care pentru următorii cinci ani va fi preşedintele fiecăruia dintre noi. Fiecare dintre cei doi a scris pe dosarul de creditare - "Mândri că suntem români", sloganul lui Ponta, sau "România lucrului bine făcut", al lui Klaus Iohannis. Dar cum se traduc cele două sloganuri din punct de vedere economic? Sunt mândru că sunt român, dar în cei cinci ani cum va creşte salariul mediu (1.700 de lei net în acest moment)  şi până la ce nivel? E bine că România îşi propune să facă lucruri bune, dar la finalul celor cinci ani cât va fi PIB-ul (de la 150 de miliarde de euro acum)?

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.