Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu e bine să îngropi un arici?

Radu Pop
bzi.ro
arici

De ce nu e bine să îngropi sau să arunci la gunoi un arici?

Lunile de iarnă sunt momentele în care ariciul se retrage. Dacă găsiți un arici - care vi se pare"mort" - nu-l îngropați și nu-l aruncați la gunoi.

Nimeni nu vrea să vadă un animal mort în curtea sau drumul său, dar acesta ar putea fi un arici care hibernează din noiembrie până în martie, transmit medicii veterinari.

„De obicei sapă gropi pentru a fi în siguranță, dar avem mai puține zone verzi, tufișuri sau păduri și devine din ce în ce mai greu să găsești un loc sigur unde să-ți petreci iarna dormind. Unii pot intra în curțile voastre căutând siguranță și căldură pentru a hiberna, unii sunt atât de epuizați de căutare încât ajung să doarmă în diverse locuri ciudate precum străzile de pe marginea drumului sau trotuarele. Cand sunt în hibernare, ritmul cardiac și funcționarea generală a corpului încetinesc considerabil, ca o modalitate de economisire a energiei care poate confunda o persoană că ariciul este mort. În caz că vedeți un arici în mișcare, asigurați-vă că este într-un loc sigur, cald și poate supraviețui 5 luni.

Ce trebuie făcut?

Dacă găsești un arici în curtea ta sau undeva pe stradă, fă o gaură într-o cutie de carton și într-un loc uscat, sigur și liniștit ca să poată petrece lunile reci acolo.

Aricii sunt o specie pe cale de dispariție, sunt complet inofensivi și foarte importanți în ecosistemul nostru. Mănâncă gândaci, melci, broaște, șopârle, șerpi, inclusiv otrăvitori. Distrug și cuiburile de șoareci. Nu se tem de albine sau viespi. Un arici poate distruge cu ușurință un cuib de viespi și îi poate mânca locuitorii, ignorând mușcăturile. Oamenii de știință au observat de mult imunitatea aricilor la otrăvurile puternice, inclusiv mușcăturile de la insecte. Acest fenomen antidot încă nu este cunoscut de oamenii de știință. Fii atent când vezi un arici în lunile reci. Nu costă nimic să ajuți un animal atât de fragil. Să fim buni cu animalele”, se mai arată în mesaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.