Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu e bine să porți telefonul mobil în buzunar

Ne plac telefoanele mobile, de multe ori abuzam de ele, dar cat de multe stim despre riscurile asociate cu utilizarea lor? Medicii rusi avertizeaza ca telefoanele sunt mult mai periculoase pentru sanatatea noastra decat ne putem imagina. Ei sunt preocupati mai ales de campurile electromagnetice si efectele lor asupra corpului nostru.

"In primul rand, tinta este sistemul nervos, dar si cel endocrin si sistemul de reproducere sunt afectate", a declarat Nikolai Kononov, adaugand ca 70% din totalul populatiei primeste radiatii electromagnetice de la telefoanele mobile.

"Numeroase studii au aratat ca organismul uman raspunde la aceasta radiatie, si, desi aceste reactii nu au fost inca studiate complet, nimeni nu contesta faptul ca utilizarea telefoanelor mobile necesita prudenta", explica Kononov, potrivit sanatate.bzi.ro.

Cum poti reduce efectele nocive ale radiatiilor electromagnetice

Radiatie electromagnetica este deosebit de periculoasa pentru copii si femei gravide. Potrivit lui Kononov, conversatiile scurte si dispozitivele hands-free sunt cele mai simple moduri de a reduce efectul radiatiilor electromagnetice.

In loc sa suni o data si sa vorbesti 5 minute, mai bine suna de 5 ori si nu vorbi mai mult de un minut. De asemenea, lasa sa treaca minim 15 minute intre apeluri.

Nu tineti telefonul in buzunar! Pastrati-l in geanta si cat mai departe de organele vitale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.