Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu e gasit planorul? EROAREA pe care o fac autoritatile

planor

Vineri este a opta zi in care autoritatile cauta fara succes planorul disparut si pe pilotul acestuia. Dan Petrescu, instructor de planor, sustine ca autoritatile fac o mare eroare. El atrage atentia ca planorul nu poate fi decat pe o raza de 10 km fata de aeroclubul Brasov, iar autoritatile gresesc cand il cauta in opt judete.

Mai mult decat atat, el sustine ca planorul nu va fi gasit decat din intamplare.

“În două ore de zbor, cum anunţase Mircea Crăciun, nu avea cum să ajungă pe raza a opt judeţe. Eu vă spun că el este în zona judeţului Braşov, nu a ieşit de acolo pentru că nu avea cum. Dar în zona Braşovului sunt foarte mulţi munţi şi, dacă s-a prăbuşit în pădure, a intrat printre copaci. Nu a rupt vegetaţia cum a fost în Apuseni, când avionul, fiind mare, a rupt o grămadă de brazi. Planorul s-a strecurat printre ei şi, efectiv, de sus, din avion, nu ai cum să vezi nimic. Planorul este şi din fibră de carbon şi se face bucăţele; numai printr-o întâmplare o să-l găsească. Este pe undeva, pe acolo, şi numai aşa, la pas, îl pot găsi. El poate să fie oriunde pe o rază de 10 de km în zona de control a aerodromului. Autorităţile îl caută în opt judeţe pentru că s-au primit tot felul de rapoarte, dar nu cred că sunt reale”, a spus pilotul Dan Petrescu, tatal copilotului de la bordul avionului prabusit in Apuseni.

În mod normal, piloţii de planor care efectuează zboruri private trebuie să anunţe Ministerul Apărării Naţionale, prin Comandamentul Operaţional Aerian Principal (COAP), unitatea care monitorizează toate zborurile din România, înainte de începere şi până la terminare.

“Dacă nu se dă telefonul de încheiere a misiunii, atunci COAP şi aeroclubul, dacă mai avea program, ar fi trebuit să se sesizeze. Alertarea asta nu s-a făcut la timp, aici sunt câteva neconformităţi”, a mai precizat Dan Petrescu.

9 ore au trecut până când s-a anunţat dispariţia pilotului Mircea Crăciun.

“Îl vor găsi din întâmplare, probabil nişte localnici, nişte ciobani sau îl vor găsi la iarnă, când vegetaţia va fi mai rară.”, a conchis Dan Petrescu, pentru ziarul ring.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.