Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu este deloc simplă revenirea lui Neymar la Barcelona

forbes.com
Neymar

Superstarul brazilian Neymar, care a comunicat conducerii clubului Paris Saint-Germain dorinţa sa de a părăsi echipa în această vară, nu şi-a ascuns intenţia de a se întoarce la Barcelona, dar clubul catalan ar putea întâmpina dificultăţi în a-l transfera, informează cotidianul L'Equipe, conform Agerpres.

Atacantul brazilian în vârstă de 31 de ani, care are un contract valabil încă patru ani cu PSG, a fost "profund afectat" de acţiunea suporterilor parizieni care, în luna mai, i-au înconjurat casa pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de evoluţiile atacantului, cerându-i să plece. El ar afirmat în repetate rânduri că doreşte să revină în Catalonia, unde a purtat tricoul blaugrana în perioada 2013-2017.

În 2019, jucătorul brazilian a fost aproape de a părăsi capitala Franţei, după doar două sezoane, dar afacerea a căzut în cele din urmă.

Conform presei, o parte din conducătorii clubului catalan văd cu ochi buni un transfer al brazilianului, în special pentru veniturile pe care le poate aduce prezenţa sa, însă intenţiile antrenorului Xavi nu sunt destul de clare.

Antrenorul catalan ar pune la îndoială capacităţile jucătorului de a reveni la cel mai înalt nivel. Chestionat în legătură cu acest subiect, de postul Twitch Jijantes, Xavi a exclus în luna iunie această opţiune: "Eu sunt surprins de tot ce se spune despre Neymar. El nu este în plan, deşi îl apreciez mult, dar avem alte priorităţi stabilite".

De asemenea, salariul brazilianului constiuie o problemă. Blocat în continuare de fairplay-ul financiar spaniol, clubul catalan pare în imposibilitatea de a onora salariul lui Neymar de la PSG, aproximativ 40 milioane euro pe an.

Mutarea la PSG a fost sub așteptări

Neymar a ajuns la PSG în 2017 după ce clubul francez a plătit o clauză de reziliere a contractului cu FC Barcelona care se ridica la 222 de milioane de euro (cel mai scump transfer din istoria fotbalului).

Cu toate acestea, accidentările repetate şi stilul de viaţă nu i-au permis să evolueze la randament maxim, PSG dominând Ligue 1, dar nereuşind să cucerească Liga Campionilor, trofeu mult râvnit de suporterii parizieni.

Luna trecută, Neymar declara că speră să rămână la Paris Saint-Germain şi în echipa naţională a Braziliei, pe fondul zvonurilor privind plecarea sa de la clubul francez şi după ce a lăsat semne de îndoială privind viitorul său internaţional după eşecul "Selecao" la Cupa Mondială din Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.