Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu mai folosește Rusia drone kamikaze iraniene pentru a ataca Ucraina - Explicațiile ucrainenilor

AFP
drone ucraina rusia

Rusia a încetat să mai folosească drone kamikaze de fabricație iraniană în Ucraina, deoarece acestea nu funcționează pe vreme rece, a declarat un oficial ucrainean.

Evgheni Silkin, din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite pentru Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că Rusia a încetat să mai folosească dronele iraniene, care sunt fabricate din plastic și alte materiale care nu sunt rezistente la îngheț, potrivit agenției ucrainene de știri UNIAN.

Publicația a precizat că dronele nu au mai fost folosite în Ucraina din 17 noiembrie, care a fost, de asemenea, prima zi în care a nins în Ucraina în acest an.

Iernile în Ucraina pot fi friguroase, cu temperaturi medii adesea sub zero grade între decembrie și martie.

Rusia a început să folosească dronele iraniene în octombrie, ca parte a unui nou plan de acțiune care viza distribuția de energie și alte infrastructuri critice de la distanță. Civilii ucraineni au fost, de asemenea, uciși de atacurile cu drone.

Iranul și Rusia au negat orice cooperare în materie de arme, dar Iranul a recunoscut ulterior că a trimis arme Rusiei, adăugând că acest lucru s-a întâmplat înainte de începerea invaziei rusești în Ucraina.

Mai multe rapoarte și evaluări ale serviciilor de informații occidentale au contrazis acest lucru.

Regatul Unit, SUA și UE au aplicat sancțiuni producătorului de drone și unor persoane pentru furnizarea de armament către Rusia.

CNN a raportat în noiembrie că Iranul se pregătește să trimită mai multe arme în Ucraina, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Și a raportat că Iranul și Rusia au ajuns la un acord pentru ca Rusia să înceapă să producă ea însăși dronele.

Ministerul britanic al Apărării a declarat la 23 noiembrie că Rusia a rămas probabil fără drone, dar că ar putea achiziționa mai multe.

Mai multe rapoarte au afirmat, de asemenea, că Iranul a instruit Rusia cu privire la modul de utilizare a dronelor și a altor arme.

La 3 decembrie, Avril Haines, directorul Serviciului Național de Informații al SUA, a declarat că se așteaptă ca condițiile de iarnă să încetinească războiul și că există deja un "ritm redus".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.