Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu se elimină vizele românilor pentru America: Anunţ tranşant al lui George Maior

george maior

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat că nu este "fair" din partea partenerului american faptul că românii au încă nevoie de viză pentru a intra în Statele Unite ale Americii, punctând că ridicarea acestora ar fi un plus şi pentru securitatea Americii. "Acest lucru nu este, după părerea mea, fair din partea partenerului american şi nu mă feresc s-o spun. Eu le-o spun şi în discuţii, pentru că, într-adevăr, participăm în Afganistan, suntem a patra forţă, am realizat atâtea lucruri în planul securizării frontierelor, avem un schimb de informaţii şi operaţiuni comune cu serviciile americane foarte eficiente, care au dus la salvarea inclusiv de vieţi omeneşti. Toate aceste eforturi, care sunt şi eforturile noastre, mai ales că noi suntem, ştiţi foarte bine, extrem de deschişi şi la nivelul opiniei publice pentru America şi pentru cetăţenii americani care nu au nevoie de vize să călătorească în România, acest lucru ar trebui făcut şi pentru români", a declarat Maior într-un interviu la TVR 1.

Vezi şi: Dragnea şi Tăriceanu îl susţin 'fără niciun fel de rezerve' pe Tudorel Toader. Răspuns pentru critici: 'Îţi trebuie un mare tupeu...'

Acesta a punctat că ridicarea vizelor pentru cetăţenii români ar fi şi în beneficiul Americii. "Eu în fiecare zi aproape ridic această chestiune, fie în discuţii la Congres, fie la Homeland Security. De exemplu, ideea este de a convinge Homeland Security, acest departament de securitate internă foarte puternic din Statele Unite, de a veni în România cu o evaluare, cu o vizită de evaluare, pe felul exemplar în care noi ne îndeplinim responsabilităţile de securitate. Lucru care ar fi şi în beneficiul Americii, să înţeleagă că ridicarea vizelor este un plus pentru securitatea Americii chiar în acest context. Pentru români, vorbesc. Nu aţi văzut la noi fenomen terorist pe teritoriul naţional. Credeţi că acest lucru s-a realizat doar pentru că nu suntem ţintă? Nu. Vă spun eu, pentru că lucrează nişte oameni în anonimat pentru apărarea teritoriului din acest punct de vedere şi o fac foarte bine. Deci premisele pentru America ar fi să înţeleagă că şi ea va avea de câştigat, şi economic, şi în planul securităţii pentru ridicarea vizelor", a afirmat ambasadorul României în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.