Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce pleacă Aegean din România

Aegean Airlines
Aegean Airlines

Compania elenă Aegean Airlines se retrage din România, după ce a finalizat procesul de transferare a întregului său pachet de acțiuni deținut la compania aeriană românească Animawings către celălalt acționar și partener comercial principal al Animawings, Memento Group, care devine acum acționar 100% al Animawings, relatează Naftemporiki citat de Rador radio România.

Una dintre cele două aeronave care au fost închiriate către Animawings a revenit deja la flota Aegean, urmând ca peste câteva luni să revină și a doua aeronavă pentru a susține nevoile operaționale crescute ale companiei, ca urmare a rețelei sale extinse.

Scurt istoric

Retragerea din compania românească vine la doi ani după ce Aegean Airlines a finalizat achiziția unui pachet suplimentar de 26% din acțiunile Animawings de la Memento, majorându-și pachetul de acțiuni de la 25% la 51%, cu un capital subscris de 1,3 milioane de euro (1,47 milioane de dolari atunci, 1,4 milioane de dolari acum). Apoi a preluat treptat asistența și co-managementul companiei, contribuind cu expertiza sa la consolidarea funcționării operaționale a acesteia.

Era al doilea pas al participării Aegean la Animawings, primul fiind la începutul anului 2020, când a achiziționat inițial un pachet minoritar de 25% din compania aeriană fondată de Memento Group (Christian Tour). Investiția totală a Aegean pentru achiziția a 51% din Animawings s-a ridicat la 1,3 milioane de euro capital social vărsat. Detaliile financiare ale acordului de restituire a acțiunilor către operatorul de turism nu au fost făcute publice.

Animawings a fost înființată în 2019, iar Aegean a achiziționat un pachet de 25% în 2020, în vederea lansării companiei aeriene în iulie 2020. În prezent, deține două aeronave A320-200, ambele provenind de la Aegean, dintre care una se află la Atena și cealaltă se află în întreținere la București. Transportatorul aerian a avut o cifră de afaceri de 26,6 milioane euro (27,7 milioane dolari) și o pierdere de 4,4 milioane euro (4,75 milioane dolari). Grupul Memento are sediul la București, include 11 companii și operează în România, Serbia, Grecia, Turcia, Spania, Polonia și Moldova.

Rezultatele companiei

Transportatorul aerian a avut o cifră de afaceri de 26,6 milioane de euro (27,7 milioane de dolari) și o pierdere de 4,4 milioane de euro (4,75 milioane de dolari). Grupul Memento are sediul în București, include 11 companii și operează în România, Serbia, Grecia, Turcia, Spania, Polonia și Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.