Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce pleacă MRU? Dar, de ce a fost? Și, cine vine?

mru8

Întrebări grele. MRU ar trebui să plece de la SIE pentru tentativa de a oferi Ungariei, gratis, Fundația Gojdu. O crimă împotriva românilor în valoare de minimum 3 miliarde de euro. Ar putea pleca pentru că, în calitate de șef al Serviciului de Informații Externe, apoi de prim-ministru și apoi, din nou, de șef SIE a făcut în așa fel, încât soția sa să primeasaca de la Petrom, “sub acoperire”, lunar, mii de euro. Ar mai putea fi debarcat Mihai Răzvan Ungureanu și pentru uriașa gafă legată de diferendumul, dintre România și Bulgaria, la Marea Neagră. Când președintele Klaus Iohannis a fost lăsat în ofsaid. În absența informațiilor SIE. Sau ar putea fi vorba despre tentativa de lovitură de stat din Turcia. Un alt episod în care oficialii români nu au fost informați.

Sau, cine știe?, poate e Black Cube, o împrejurare în care s-a încercat punerea la zid a Laurei Codruța Kovesi. Ori, în acest context, poate s-a apreciat că SIE a protejat averile din străinătate ale corupților.

Citește și: EXCLUSIV Antena 3 se află în negocieri pentru vânzare

După cum se vede, motive sunt nenumărate pentru decapitarea lui MRU.

Dar cine îi va lua locul? Candidații sunt următorii: Dîncu, Geoană, Hurezeanu, Diaconescu, Bușoi și, ultimul pe listă, Dudu Ionescu. Dacă va fi respectată regula de a pune șefi ai serviciilor secrete în oglindă, atunci va trebui sa fie cineva din zona PSD. Mai ales că, fără voturile PSD, praful se va alege din propunerea lui Klaus Iohannis. Din această perspectivă, cel mai calificat este Vasile Dîncu.

Și mai interesant este însă să aflăm cum Dumnezeu s-a întors MRU într-o funcție atât de înaltă, de șef al SIE, în care s-a dovedit nedemn în tura anterioară. Eu cred că prin șantaj. Iar dacă a fost șantaj, șantajul MRU nu putea fi exercitat decât împotriva lui Klaus Iohannis și a vârfului PSD care, la acea dată, era Victor Ponta. În privința lui Victor Ponta, obiectul șantajului e ușor de identificat. Prestația acestuia în cadrul SIE. Dar în ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis? Aici. misterul persistă.

Citește și: Noua tehnologie prin care citești cărțile fără să le deschizi

Un comentariu de Sorin Roşca Stănescu, jurnalist

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.