Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce ruşii folosesc rachete Iskander pentru a ataca oraşul Kiev? Explicația unui oficial ucrainean

defenceview.in
rachete iskander

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a explicat că, atacând Kievul cu rachete Iskander, invadatorii ruși vor să lovească pe neașteptate, astfel încât oamenii să aibă puțin timp la dispoziţie pentru a se ascunde în adăposturi și pentru ca apărarea antiaeriană să nu poată reacționa.

"Cu ce alte arme ar putea lovi atât de rapid și de eficient? Au mai avut încercări de a lovi cu rachete S-400, în special în regiunea Kiev. Inamicul folosește aceste sisteme operațional-tactice pentru a avea un minim de timp pentru a reacționa" - a explicat Ihnat, potrivit Rador.

Oficialul a prezentat şi un exemplu în acest sens. "Dacă rachetele de croazieră zboară dinspre zona caspică sau dinspre Marea Neagră, atunci, în consecință, mai este aproximativ o oră pentru a reacționa și a intra în adăpost. În cazul rachetelor Iskander, însă, vorbim de câteva minute... Inamicul vrea să ne ia prin surprindere, astfel încât apărarea noastră antiaeriană să nu poată reacționa. Dar, după cum vedem, a funcționat și de această dată" - a adăugat Ihnat.

Amintim că, în noaptea de miercuri spre joi, sirenele de raid aerian au sunat la Kiev şi în alte regiuni ale Ucrainei, iar, ulterior, în diferite zone ale capitalei, s-au auzit explozii generate de activitatea sistemului de apărare antiaeriană. Fragmente de rachete doborâte au fost descoperite în trei cartiere ale Kievului. Deși apărarea antiaeriană ucraineană a doborât toate cele 10 rachete Iskander trase de Rusia spre Kiev, autorităţile au raportat că există câteva victime.

Trei persoane au murit în cartierul kievean Desniansk, iar alte 10 au fost rănite

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.