Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce se poate paraliza după o formă ușoară de COVID și ce e de făcut

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava refacere fizioterapie kinetoterapie

O formă ușoară de COVID, cu doar 2-3 zile de simptome similare unei răceli, tratată acasă, a lăsat paralizat un pacient român, în doar câteva săptămâni. Nimeni nu și-ar fi închipuit că va ajunge la acest stadiu.

Spre sfârșitul perioadei de izolare, adică la mai puțin de două săptămâni de la debutul bolii, pacientul a început să simtă amorțeli, mai întâi în călcâie, în degete, pe gambe și a urcat, apoi, până în zona bazinului. După alte două săptămâni, pacientul deja nu a mai putut să meargă.

Infecția cu virusul SARS Cov 2 a afectat măduva spinării, provocând leziuni la nivelul plăcii sale toracice superioare și inferioare, care s-a manifestat prin pierderea simțurilor de la nivelul bazinului în jos și paralizia ambelor picioare.

A fost diagnosticat cu parapareză spastică și a stat 5 săptămâni internat într-un spital, dar în loc ca starea de sănătate să evolueze, a regresat. Pacientul nu mai putea face deplasări decât în interiorul casei, din dormitor până la baie, și numai cu ajutorul cârjelor.

A căutat alte soluții pentru recuperare medicală, astfel încât să-și poată reface, măcar parțial, mobilitatea.

content-image

După 4-5 zile de la internarea în Spitalul Sfântul Sava, un centru de recuperare medicală și îngrijiri paliative, pacientul a început să-și recapete stabilitatea, să poată merge mai bine fără sprijin. A beneficiat de tratament medicamentos prescris de medicul specialist, de fizioterapie, kinetoterapie și masaj terapeutic.

Cobor, urc scările, fără cârje, doar un pic de sprijin pe balustradă. Nu merg deloc cu liftul, urc și cobor două etaje, de câteva ori pe zi. Și asta în numai trei săptămâni de la internare. Eu sunt foarte mulțumit de modul în care am evoluat din momentul în care am fost internat la Spitalul Sfântul Sava”, povestește pacientul, într-un clip video postat pe youtube.

Făcând comparație între Spitalul Sfântul Sava și spitalul în care fusese internat anterior, pacientul spune: ”Nu se compară! Aici, terapeuții stau lângă mine, îmi verifică fiecare mușchi în timpul exercițiului să vadă cum lucrează, se încordează, nu se încordează, îmi corectează poziția corpului, deci, practic, de la începutul ședinței de kinetoterapie până la sfârșit, tot timpul sunt cu ochii pe mine”.

content-image

În Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, acesta este modul de lucru obișnuit, care este posibil deoarece aici performează cea mai mare echipă de specialiști, cu rezultate de excepție în recuperare medicală. Echipa este formată din 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, la care se adaugă medici, asistenți și infirmieri, așa încât atenția lor este maximă pentru cei 118 pacienți ce pot fi internați simultan în secțiile de recuperare medicală, îngrijiri paliative și, de curând deschisă, în secția de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, în regim de terapie intensivă, a cazurilor foarte grave sau a pacienților ce au suferit intervenții chirurgicale și vor să fie feriți de riscul infectării cu bacterii intraspitalicești. Spitalul Sfântul Sava este nou, ridicat de la zero, și respectă cele mai înalte standarde europene în materie de siguranță sanitară. Toate informațiile se găsesc pe site-ul spitalului, https://spitalulsfantulsava.ro/

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.