Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce sunt hainele din mall-urile românești mai scumpe decât în alte țări europene. Explicațiile unui ministru

haine

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a vorbit la Digi24 despre motivele pentru care hainele din mall-urile românești sunt mai scumpe decât cele din alte țări europene.

„Anumite branduri sunt mai scumpe cu până la 30%, unele chiar cu până 50%. Lanțul producției în România nu afectează și nu reflectă costul. Inclusiv un brand foarte mare, Zara, are undeva la 30% din producția pentru femei în România, și asta nu înseamnă că noi avem prețuri mai mici aici.”, a declarat Laufer.

Citește și: DOCUMENT - Top 100 pensii speciale: creșteri EXORBITANTE în Armată

Citește și: Tăriceanu, dezvăluiri despre OUG 13. Cum l-a refuzat Grindeanu

Chestionat de ce hainele din mall sunt mai scumpe aici decât în Spania, Ilan Laufer a declarat: „Decât în Spania în mod special, pentru că proprietarul acestui brand este Amancio Ortega și este spaniol și aplică o politică de discount a prețurilor. Prețurile pe care le găsiți astăzi pentru Zara și brandurile din grupul lor în Spania și Portugalia sunt cu 30% mai iefitne decât în toate țările din Europa. Dar brandurile acestea sunt mai scumpe în România.”

Întrebat dacă se poate face ceva cu prețurile din mall și de e ce sunt mai scumpe în România, Ilan Laufer a precizat: „În primul rând, într-adevăr, vânzarea online a crescut foarte mult. Dar când vorbești de anumite branduri, ei au magazine online și aplică politica de preț a țării respective și online și nu o să găsești hainele mai ieftine pe site. De cele mai multe ori, problema este că nu avem compania-mamă în România și avem foarte multe companii care sunt francizate. Și costurile de franciză sunt destul de ridicate, iar asta le dă antreprenorilor o flexibilitate redusă de a face reduceri, de a avea un preț mai competitiv. Al doilea este faptul că în România, există și anumite costuri de logistică mai mari decât în alte țări. Și atunci când aduci marfă din alte țări, cum ar fi China, costul până în România crește semnificativ.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.