Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De cinci ori mai multe incendii de vegetaţie uscată produse anul acesta, faţă de 2021

mediafax
incendiu de vegetatie si gunoi
În primele şase luni ale anului, au avut loc 339 incendii de vegetaţie uscată, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au produs 66 astfel de incendii.

"Chiar dacă, aparent, uneori aceste incendii de vegetaţie sunt de mică amploare şi cu pagubă foarte scăzută, ele lăsate nesupravegheate în apropierea căilor rutiere provoacă degajări mari de fum şi pot produce accidente rutiere. Dacă se produc în apropierea unor localităţi, din cauza intensificării vântului, pot produce pagube, prin extinderea la locuinţele din apropiere, iar dacă se află în apropierea unor pâlcuri de pădure, chiar dacă noi avem cea mai mică suprafaţă de pădure din ţară, se pot extinde şi produce pagube pentru fondul forestier. Atragem atenţia şi rugăm populaţia judeţului Brăila să aibă foarte mare atenţie la aceste incendii de vegetaţie uscată şi pe fondul secetei cu care ne confruntăm", a declarat col. Cristian Ion.

Şeful ISU Dunărea Brăila a precizat că, din constatările pompierilor din ultimii ani, principala cauză a producerii incendiilor de vegetaţie uscată o reprezintă faptul că sunt aruncate la întâmplare resturi de ţigară, iar pe locul doi se află arderile nesupravegheate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.