Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De FRICA impactului economic Libanul relaxează măsurile anticoronavirus

Operation World
Liban

Libanul a anunţat luni că a relaxat o parte din măsurile impuse împotriva noului coronavirus, într-o încercare de a-şi ajuta economia tot mai afectată, aflată în cel mai jos punct de la războiul civil din 1975 - 1990, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Ministerul de Interne a anunţat că restaurantele se pot deschide în intervalul orar 05:00 - 21:00, iar cabinetele de frizerie şi coafor pot funcţiona trei zile pe săptămână şi doar pe bază de programare.

De asemenea, conform autorităţilor, oamenii pot ieşi să se plimbe pe promenada Corniche din Beirut, pe malul mării, între orele 05:00 - 19:00, cu condiţia să poarte măşti şi să respecte distanţarea socială.

Cafenelele, sălile de sport şi terenurile de joacă pentru copii, fie că sunt în aer liber sau în spaţii închise, nu se vor deschide.

Citeşte şi: Comisia Europeană, în lupta cu COVID-19: începe maratonul mondial al donatorilor! Scopul este de a strânge 7,5 miliarde de euro

Începând cu 21 februarie, aproximativ 740 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Liban, ţară care a înregistrat şi 25 de decese.

Săptămâna trecută Libanul a solicitat asistenţă financiară de la Fondul Monetar Internaţională (FMI) din cauza situaţiei critice a economiei. Aceasta este pentru prima oară când Libanul solicită ajutor de la FMI, iar dacă va primi acest ajutor, el va veni însoţit de condiţii economice dure, comentează DPA.

Libanul s-a aflat sub presiunea instituţiilor financiare internaţionale pentru a implementa reforme economice şi pentru a acţiona împotriva corupţiei. Săptămâna trecută au avut loc proteste stradale împotriva devalorizării monedei naţionale şi a creşterii preţurilor, mai aminteşte DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.