Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De frica ISIS-K, americanii au ajuns să colaboreze cu talibanii: promisiunea consilierului Casei Albe în probleme de securitate

The American Prospect
Jake Sullivan

Consilierul Casei Albe în probleme de securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că Statele Unite vor continua să colaboreze cu talibanii pentru a se asigura plecarea în siguranţă a celor care doresc să părăsească Afganistanul după data de 31 august, relatează The Guardian, informează News.ro.

Sullivan a mai afirmat că SUA nu vor avea o prezenţă diplomatică în Afganistan din 1 septembrie, dar iau în calcul alte operaţiuni şi atacuri care să vizeze grupul extremist IKSP, care ar fi comis atacul sângeros de joi, de la aeroportul din Kabul.

“SUA sunt capabile să suprime ameninţarea terorismului în Afganistan fără o prezenţă miitară permanentă la faţa locului”, a precizat Jake Sullivan.

Din 14 august până acum, Statele Unite au evacuat şi au facilitat evacuarea din Afganistan a aproximativ 114.400 de persoane.

Eforturile de evacuare au fost complicate de ameninţarea unor eventuale atacuri cum a fost cel de joi, soldat cu numeroşi civili afgani, dar şi 13 soldaţi americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.