Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De frica lui Putin, Occidentul se gândește să coopereze cu cei mai duri dictatori din lume: Inclusiv Iran și Venezuela

Comunitatea internațională ar trebui să exploreze toate opțiunile pentru a atenua presiunea Rusiei asupra aprovizionării cu energie, care a dus la creșterea prețurilor, inclusiv discuțiile cu națiunile producătoare precum Iran și Venezuela, a declarat luni un oficial al președinției franceze, informează Reuters.

Venezuela se află sub sancțiunile petroliere ale SUA din 2019 și ar putea redirecționa țițeiul dacă aceste restricții ar fi ridicate.

Discuțiile indirecte dintre Iran și Statele Unite pentru a revigora un acord nuclear care ar putea duce la ridicarea sancțiunilor impuse Teheranului și la reluarea exporturilor sale de petrol au fost suspendate din martie, dar urmează să fie reluate în curând la Doha.

"Există resurse în altă parte care trebuie explorate", a declarat un oficial francez în marja summitului G7 din Germania, întrebat despre cum se poate atenua prețul ridicat al petrolului.

Problema nerezolvată între Iran și Statele Unite nu mai este legată de dosarul nuclear, ci de sancțiunile americane împotriva terorismului, a spus el.

"Așadar, există un nod care trebuie dezlegat, dacă este cazul... pentru ca petrolul iranian să revină pe piață", a declarat oficialul reporterilor, vorbind sub rezerva anonimatului. "Avem petrolul venezuelean care, de asemenea, trebuie să revină pe piață".

Un al doilea oficial a declarat că trebuie explorate toate opțiunile, având în vedere mizele, inclusiv cele care implică Iranul și Venezuela.

Primul oficial a făcut apel la o creștere temporară a producției din partea națiunilor producătoare de petrol și a spus că va exista un efort al G7 pentru a încerca să le convingă să facă acest lucru.

Franța dorește ca un mecanism planificat pentru a limita prețul petrolului să fie cât mai larg posibil și să nu se limiteze la producția rusă, despre care oficialul a spus că ar putea fi lipsit de eficiență, având în vedere dinamica cererii și a ofertei.

"Vrem să consolidăm poziția cumpărătorilor, astfel încât să putem fi într-o poziție mai bună în fața Rusiei. Așadar, trebuie să diversificăm ofertele și să avem o deschidere către țările producătoare", a declarat oficialul francez. "Vrem ca țările producătoare să producă mai mult temporar pentru a depăși vârful crizei".

Oficialul a declarat că această acțiune de apropiere va începe cu călătoria președintelui american Joe Biden în iulie în Golful petrolier.

"Trebuie să facem țările să înțeleagă că Ucraina nu este un conflict regional, ci o cauză comună care depășește securitatea europeană și afectează stabilitatea ordinii internaționale", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.