Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De frica Rusiei, SUA fac anunțul mult așteptat: Ce spun despre baza de la Deveselu

deveselu-6

Frank A. Rose, asistent al Secretarului de stat, Biroul de Control al Armelor, Verificare si Conformitate, a facut la Bucuresti importante precizari asupra sistemului de aparare antiracheta al SUA, finantarii programului si rolului Bazei de la Deveselu in sistemul de aparare .

Citește și: Plan ȘOC: Laura Codruța Kovesi va candida la PREȘEDINȚIA României

Frank A. Rose a declarat ca pentru anul fiscal 2016, Administratia Obama a cerut prin bugetul lansat recent alocarea a 8 miliarde dolari pentru intregul program militar de aparare antiracheta. In acest cadru, pentru finantarea lucrarilor la baza de aparare antiracheta Deveselu sunt alocate 169 milioane dolari pentru constructii.

Baza din Romania face parte din faza doua de dezvoltare a programului , conditiile fiind cuprinse in cadrul acordului incheiat in decembrie 2011. Rose a precizat ca baza de la Deveselu, combinata cu navele Marinei SUA din Marea Mediterana vor asigura acoperirea flancului NATO fata de amenintarile balistice cu raza scurta si medie lansate din Orientul Mijlociu.

Citește și: Procurorii DNA au înregistrarea: Bani de la Bercea Mondial pentru Traian Băsescu

Oficialul din Departamentul de Stat a povestit auditoriului - studenti de la Universitatea romano-americana si SNPA - ca in 2013 a vizitat facilitatile Lockhead Martin din Moorestown - New Jersey, unde se realizeaza componente destinate Romaniei si are siguranta ca BAZA DEVESELU VA FI OPERATIONALA IN ACEST AN.

Faza a treia a programului include o baza Aegis in Polonia, echipata cu SM 3 Block II A care VA FI OPERATIONALA IN 2018. Aceasta baza, combinata cu celelalte capabilitati NATO vor asigura acoperirea balistica antiracheta a intregului teritoriu european al NATO, a precizat oficialul american.

Frank A. Rose a negociat din partea SUA acordul pentru participarea Romaniei la scutul antiracheta.

Citește și: Băsescu nu se dezminte: A jignit o jurnalistă în Moldova - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.