Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De frică să nu fie linșat de popor, preşedintele din Sri Lanka şi-a trimis demisia prin e-mail

cloudinary.com
sri lanka presedinte

Preşedintele din Sri Lanka şi-a trimis prin e-mail demisia, au declarat vineri două surse din cadrul guvernului, după ce a fugit în Singapore în urma protestelor de amploare care zguduie ţara sa din cauza crizei economice, relatează Reuters.

Gotabaya Rajapaksa a trimis prin e-mail scrisoarea de demisie preşedintelui parlamentului joi seară, au declarat cele două surse.

Nu se ştie pentru moment dacă scrisoarea, trimisă la puţin timp după ce Rajapaksa a ajuns în Singapore, va fi acceptată în formă de e-mail, au adăugat sursele citate.

În capitala Colombo, trupele au patrulat pe străzi pentru a impune o interdicţie de circulaţie.

Rajapaksa, care a fugit în Maldive miercuri pentru a scăpa de revolta populară împotriva rolului jucat de familia sa în criza economică a ţării, a plecat spre Singapore cu un zbor al unei linii aeriene saudite, potrivit unei persoane care are cunoştinţe despre situaţie.

Un pasager al acestui zbor, care a refuzat să-şi furnizeze numele, a declarat pentru Reuters că Rajapaksa s-a întâlnit cu un grup de agenţi de securitate şi a fost văzut părăsind zona VIP a aeroportului într-un convoi de autovehicule negre.

Ministerul de Externe din Singapore a anunţat că Rajapaksa a venit în ţară într-o vizită privată şi că nu a cerut azil politic.

Decizia lui de miercuri de a-l numi pe prim-ministrul Ranil Wickremesinghe preşedinte interimar a declanşat noi proteste, demonstranţii invadând parlamentul şi birourile premierului pentru a cere şi demisia acestuia.

"Vrem ca Ranil să plece acasă. Au vândut ţara, vrem ca un om bun să preia puterea, până atunci nu ne vom opri", a declarat Malik Perera, un conducător de ricşă prezent la protestele de la Parlament de joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.