Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De halloween, România primește vestea supremă: Este în topul producătorilor de dovleac și tărtăcuță din UE

dovleac

Franţa, Spania, Germania, Portugalia, Polonia şi România au fost anul trecut principalii producători de dovleac şi tărtăcuţă din Uniunea Europeană, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică, potrivit Agerpres.

În 2019, aproximativ 25.000 de hectare din Uniunea Europeană au fost cultivate cu dovleac şi tărtăcuţă, produse populare în special în această perioadă a anului, când sunt folosite pentru a face lanterne fantomatice sau pentru gătit.

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj nemilos: ‘Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru’

Cei mai mari producători de dovleac şi tărtăcuţă din Uniunea Europeană au fost anul trecut Franţa (129.400 tone), Spania (129.100 tone), Germania (86.000 tone), Portugalia (72.700 tone), Polonia (68.500 tone) şi România (20.840 tone).

În 2019, UE a importat 31.100 tone de dovleac şi tărtăcuţă din afara blocului comunitar, cu 81% mai mult decât în 2012. Cea mai mare pondere a importurilor a provenit din Africa de Sud (17%), Panama (11%), Maroc (10%), Marea Britanie şi Argentina (fiecare cu 9%) şi Brazilia (8%), scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj îngrijorător pentru români: ‘Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm’

În 2019, UE a exportat 21.700 tone de dovleac şi tărtăcuţă în afara blocului comunitar, cu 64% mai mult decât în 2012. Exporturile au fost în special pe relaţia cu Marea Britanie (63%), Elveţia (16%) şi Israel (11%).

În rândul statelor membre UE, cei mai mari exportatori de dovleac şi tărtăcuţă în afara blocului comunitar au fost anul trecut Spania (36% din volumele de export ale UE), Portugalia (30%), Franţa (12%) şi Grecia (10%).

Citește și: FOTO Clotilde Armand, destăinuire după prima zi de lucru la Primăria Sectorului 1: Am găsit un distrugător de hârtie și un baston de polițist local .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.