Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De Intrarea în biserică a Maicii Domnului, Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a oficiat slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru o nouă biserică

basilica.ro
Preasfinţitul Părinte Veniamin

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a oficiat, sâmbătă, slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru o nouă biserică, în satul Feștelița din Republica Moldova, conform basilica.ro.

Credincioșii din Episcopia Basarabiei de Sud sărbătoresc în data de 4 decembrie Praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului, conform calendarului iulian nerevizuit.

„Această sărbătoare ne aduce aminte de faptul că trebuie să ne pregătim și noi de întâlnirea cu Dumnezeu. Așa cum Fecioara Maria, pentru a primi pe Domnul Hristos ca să se nască din ea, s-a pregătit mai întâi prin multă rugăciune, post, priveghere și cu multă ascultare și smerenie a răspuns: Iată roaba Domnului! Fie mie după cuvântul Tău și noi trebuie să ne pregătim pentru a primi pe Pruncul Hristos”, a spus PS Veniamin la Feștelița.

Totodată, ierarhul le-a amintit credincioșilor că „trebuie să petrecem vremea postului cu smerenie, cu credință, cu dragoste, făcând fapte bune și mai ales împletind postul cu rugăciunea. Dumnezeu primește rugăciunea oamenilor smeriți și a oamenilor care Îl caută cu adevărat pe El”.

Tot în această zi, a fost oficiată și sfințirea paraclisului provizoriu închinat Sfântului Mare Mucenic Mina.

Parohia ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou” din Feștelița, raionul Ștefan Vodă, a fost înființată în anul 2020 la inițiativa unor localnici, iar demersurile pentru construirea noului lăcaș de cult au început în martie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.