Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la 180, la 60 și acum la 100: Cotele de kilometri de autostradă primiși de Răzvan Cuc în acest an

razvan cuc

În acest an vor fi dați în trafic circa 100 de kilometri de autostradă, dintre care primii 45 în următoarele două săptămâni, a declarat luni ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, la TVR 1, informează MEDIAFAX.

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

Ministrul spune că cei 180 de kilometri anunțați într-o primă fază erau estimarea fostului director de la CNAIR Narcis Neaga, iar alte estimări care au circulat în spațiul public, care anticipau 62 sau 98 de kilometri au fost făcute „din birou”, de funționari care nu au fost pe șantiere.

Citește și: Mega-eveniment pentru Klaus Iohannis! Când și unde va avea loc

În privința proiectului Comarnic - Brașov, ministrul a estimat că ar putea fi realizat în cel mult doi ani după ce Guvernul va găsi soluția optimă pentru încredințarea lucrărilor. Cuc a pus accent pe implicarea constructorilor români, printre care și firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, socotind că aceștia lucrează corect și la timp. „Avem documentația, avem acordul de mediu, poate intra într-o fază de proiectare și putem începe lucrările”, a spus ministrul.

Citește și: Traian Băsescu face dezvăluri! Ce a vrut Klaus Iohannis să facă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în week-end că Autostrada Comarnic-Brașov nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarată în prima ședință CSAT de importanță națională și va fi construită din fonduri guvernamentale. La finele anului trecut, Viorica Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Brașov este anul 2024, dar spera ca șantierul să fie gata mai devreme, în condițiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câștigător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.