Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la Bruxelles, ORDIN pentru membrii PSD, la ședința CEX: 'Să ceară demisia lui Dragnea din fruntea PSD'

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea psd

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, susţine că, în şedinţa de luni, membrii Comitetului Executiv Naţional ar trebui să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului şi să solicite organizarea de urgenţă a unui congres extraordinar.

Cătălin Ivan apreciază, într-o postare pe Facebook, că reuniunea Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, programată luni, este un moment bun de bilanţ pentru primul an de guvernare şi că ar fi necesară o evaluare a liderului partidului, Liviu Dragnea.

Citește și: EXCLUSIV! Liviu Dragnea, TRĂDAT de un lider important! Cere primarilor vot de susținere pentru Tudose președinte de partid

”Comitetul Executiv Naţional de mâine (luni – n.r.), dacă ar fi reprezentativ şi ar asculta nemulţumirile şi îngrijorările membrilor de partid, despre asta ar trebui să discute. Un CEX statutar şi responsabil ar fi trebuit să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea şi să organizeze de urgenţă Congres Extraordinar. Nu se va întâmpla însă. Totuşi, chiar şi aşa, 2018 va fi anul în care ne vom despărţi de Liviu Dragnea”, consideră europarlamentarul PSD.

Cătălin Ivan afirmă că, dacă din programul de guvernare s-a ales praful, agenda personală a lui Dragnea ”a fost urmărită cu foarte mare grijă şi determinare”.

Citește și: Un lider PSD din teritoriu anunță: „Mergem cu Firea la prezidențiale!”

”Anul 2017 a fost anul în care Dragnea a încercat să pună mâna pe puterea absolută în România, să scape de dosarele penale, să-şi pună agoniseala din fapte evidente de corupţie la adăpost, să scape de orice urmă de opoziţie din partid şi, practic, să-şi asigure libertatea, indiferent de costuri. 2017 a însemnat izolarea totală a României în plan extern, includerea acesteia pe lista neagră a ţărilor cu democraţii fragile, cu derapaje grave de la principiile statului de drept, cu investiţii străine în scădere, cu o accentuare a fenomenului de depopulare, tot mai mulţi români părăsind ţara, cu blocaje în aproape toate segmentele economiei, cu investiţii publice aproape inexistente, cu categorii sociale tot mai nemulţumite, cu o administraţie locală lăsată fără resurse proprii şi, practic, în imposibilitatea de a mai susţine proiecte locale de dezvoltare, fără fonduri europene atrase”, scrie Cătălin Ivan.

Citește și: Se pregătește un puci în PSD? Adrian Țuțuianu „sare la gâtul” lui Liviu Dragnea

El aminteşte şi faptul că a fost eliminată democraţia din partid, în timp ce organizaţii întregi ale PSD au fost dizolvate. ”Cei care au scăpat de ochiul vigilent al cenzurii interne simt o profundă jenă faţă de familie, vecini, prieteni, cunoştinţe, pentru că trebuie să gireze acţiunile unui personaj pe cât de sinistru, pe atât de nociv pentru toţi, dar mai ales pentru viitorul copiilor şi nepoţilor noştri. PSD a devenit nefrecventabil la nivel european şi sunt tot mai multe voci care cer izolarea acestuia sau chiar scoaterea în afara familiei europene”, adaugă europarlamentarul Cătălin Ivan.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va întruni, luni, de la ora 14.00, în sediul central al partidului din Şos. Kiseleff 10.

Citește și: CTP îi dă o lovitură sub CENTURĂ lui Alexandru Arșinel! „Să i se scoată rinichiul pe care i l-a băgat Lucan” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.