Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la Bruxelles se dezvăluie adevăratul motiv pentru care s-au închis minele de cărbune din România

investenergy.ro
carbune

România a demarat, în ultimii ani, un proces agresiv de închidere a minelor de cărbune, iar această politică este dictată de la Bruxelles. Europarlamentarul PNL, Adina Vălean, președinte al Comisiei ITRE (Industrie, Cercetare și Energie) susține că tările din UE trebuie să renunțe la folosirea cărbunelui, acesta fiind înlocuit cu alte surse de energie.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

„Guvernul unei țări, așa cum este cel al României, știe de foarte mulți ani că nu există un viitor al cărbunelui din motive de natură de eficiență economică. Acest lucru este amplificat și de absența unor proiecte și a unei viziuni de politică național-economică”, spune Adina Vălean, pentru Europolitics.

„Ce trebuie făcut este să renunțăm la cărbune. Pentru a face acest lucru, mai ales în țări unde această materie primă este folosită în proporție foarte mare, așa cum este cazul Poloniei, trebuie să ajutăm aceste regiuni care depind de producția de cărbune prin Fondul Just de Tranziție. El a fost creat de Parlamentul European și va pune la dispoziție fonduri europene pentru a face conversia de la cărbune la gaz.”.

Închiderea minelor de cărbune din România a fost criticată de mulți specialiști, care au explicat că acest proces ar fi trebuit făcut etapizat. Țara noastră nu are pregătită o infrastructură paralelă pentru a renunța definitiv la cărbune, așa că în acest moment importăm masiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.