Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la București, Antony Blinken anunță un ajutor în valoare de 53 de milioane de dolari pentru sistemul de electricitate al Ucrainei

The Wall Street Journal
Antony Blinken

Statele Unite vor oferi Ucrainei un ajutor în valoare de 53 de milioane de dolari pentru a-i sprijini sistemul de electricitate, care este vizat de un val de atacuri din partea Rusiei, relatează CNN, anunță News.ro.

Finanţarea va fi direcţionată către ”achiziţionarea de echipamente critice pentru reţeaua electrică”, care ”vor fi livrate rapid Ucrainei, în regim de urgenţă, pentru a-i ajuta pe ucraineni să facă faţă iernii”, potrivit unei note de presă a Departamentului de Stat al SUA.

”Acest pachet de aprovizionare va include transformatoare de distribuţie, întrerupătoare de circuit, descărcătoare de supratensiune, deconectoare, vehicule şi alte echipamente cheie”, detaliază comunicatul de presă.

Finanţarea se adaugă sprijinului existent în sectorul energetic, un sprijin de urgenţă de 55 de milioane de dolari, al Statelor Unite.

Pachetul a fost anunţat de secretarul de stat al SUA Antony Blinken la o întâlnire a G7+, marţi, care a avut loc în marja reuniunii miniştrilor de Externe ai NATO de la Bucureşti.

Oficialii americani şi europeni au condamnat ferm atacurile Rusiei asupra populaţiei civile ucrainene şi a infrastructurii, acuzând Moscova că a vizat în mod deliberat reţeaua energetică a Ucrainei pentru a lăsa oamenii fără electricitate şi căldură, un act despre care spun că ar echivala cu o crimă de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.