Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europol cere DEMISIA șefului IPJ Timiș DUPĂ SCANDALUL cu ofițerului care își AMENINȚĂ subalternii: Stoicănescu face anchetă

deBanat.ro,
Dan Stoicanescu

Reprezentanții Sindicatului Europol susțin că un șef din IPJ Timiș își tratează subalternii similar cu modul în care erau tratați deținuții politici pe vremea comunismului. Potrivit unor capturi de pe grupurile interne de comunicare, șeful vorbește urât cu polițiștii, îi amenință și îi hărțuiește. Șeful IPJ Timiș, Dan Stoicănescu, a dispus o anchetă.

Însă, Europol nu are nici cea mai vagă idee despre problemele cu care se confruntă cetățenii care locuiesc pe raza secției din Timișoara. Mulți timișoreni se plâng că pe raza secției există multe probleme, însă atunci când fac reclamații nu sunt luați în seamă. Nu de puține ori, reclamanții sunt amenințați cu amenzi pentru ca să renunțe la sesizări.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

Cei de la Europol au prezentat pe Facebook mai multe capturi ale unor discuții de pe canalele interne de comunicare ale polițiștilor din Timiș. Potrivit capturilor, în discuții sunt folosite numeroase amenințări precum „te bat de vorbești singur pe stradă”, „te încing cu bătaia” și „pornește dracului rampele”.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

„Amenințările, hărțuirile și chiar violența sunt nelipsite din comportamentul și limbajul acestui individ abject, pe numele său Popa Ilie Alin, comisar de poliție, care este șeful Secției 4 Poliție din Timișoara. Efectiv am rămas consternați când am intrat în posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Secției 4 Poliție și ne întrebăm, cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular polițiștilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan”, au scris, pe Facebook, sindicaliștii.

Reprezentanții Europol au anunțat că au sesizat conducerea Poliției despre incidentele din județul Timiș.

„Un asemenea limbaj trivial și această atitudine de interlop nu au ce căuta în Poliția Română. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui să plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit în IPJ Timiș, iar lipsa de reacție și implicit lipsa unor sancțiuni au încurajat șefii să-și conducă oamenii prin teroare și dispreț”, au precizat sindicaliștii de la Europol.

Mesajul Europol este adresat și ministrului de Interne, Lucian Bode. Sindicaliștii susțin că s-a ajuns în această situație deoarece foștii miniștri de Interne nu au organizat concursuri pentru funcțiile de conducere din Poliție și au menținut la nesfârșit împuternicirile pe criterii exclusiv politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.