Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la câmpul tactic, la câmpul bancar: Generalul (r) SRI Dumitru Dumbravă, 'consultat anticorupţie' la o bancă maghiară

Dumitru Dumbravă

Generalul (r) SRI Dumitru Dragomir, devenit celebru după ce a afirmat că pentru SRI justiţia reprezintă un "câmp tactic", a ajuns "consultat anticorupţie" pentru banca maghiară OTP.

Potrivit unor documente intrate în posesia luju.ro, în data de 29 iulie 2019, când la sediul CECCAR era programată o primă întâlnire a experților judiciari desemnați în cauza "Vlasia", în vederea discutării Raportului de expertiză întocmit în cauză și a formulării obiectiunilor de către experții părților, cu puțîn înaintea începerii ședinței și-a făcut apariția, în spatele avocatului Doru Trăîlă – reprezentantul OTP Bank în speță – și generalul (r) Dumitru Dumbravă.

Dumitru Dumbravă a fost reperat de omul de afaceri Aurel Săvulescu, care i-a cerut să își prezinte calitatea în care participa la ședința, de la cine are mandatul de a lua parte la întâlnire, precum și pregătirea pe care o are in domeniu care să il recomande să asiste. Au urmat câteva minute tensionate pe acest subiect, după care toată lumea, mai speriată sau mai calmă, a fost invitată să ia loc la masă discuțiilor. Dumbravă s-a prezentat că fiind "consultant anticorupție" din partea OTP Bank, calitate în care a și semnat, la insistențele lui Aurel Săvulescu, procesul verbal întocmit cu ocazia întâlnirii, notează sursa citată.

Dumitru Dumbravă a fost director al Direcţiei juridice, iar mai apoi secretar general al Serviciului Român de Informaţii (SRI). Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în august 2018, decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă - cu o stea Dumitru Dumbravă din Serviciul Român de Informaţii începând cu data de 1 septembrie.

Dumitru Dumbravă a stârnit rumoare în 2015 când, într-un interviu pentru o publicaţie online, a declarat: "Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”.

În noiembrie 2017, generalul Dumitru Dumbravă a fost audiat în Comisia de Control a SRI, unde a negat că s-ar fi implicat personal pentru rezolvarea unor dosare. Comisia a decis atunci, cu 5 voturi "pentru" și 3 voturi "împotrivă", sa solicite demisia lui Dumitru Dumbravă, pe motiv că cercetările comisiei nu pot fi efectuate câtă vreme acesta rămâne în funcție.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.