Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la corupții care ne fură țara, la expunerea copiilor noștri față de pedofili și infractori (ANALIZĂ)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam proteste Palatul Parlamentului

Dezbaterile privind modificarea legilor Justiției au fost însoțite de la bun început de proteste de stradă, ca o formă de presiune asupra decidenților. De bună-credință sau din alte interese, oamenii au ieșit pe străzi mânați de sloganuri, care mai de care mai alarmiste și înspăimântătoare. Dar nu toate sloganurilor produc declick-ul social vizat de cei care le lansează. Nici măcar la OUG 13, lucrurile nu au mers cum trebuie de la început. S-au făcut mai multe teste, până s-a ajuns la sloganul de aur „al dezincriminării abuzului în serviciu”. Inițial tema a fost „amnistierea corupților”.  Nu a ieșit pre bine, pentru că ordonanța Guvernului nu era pentru amnistie, ci pentru grațiere. S-a încercat apoi sloganul că „sunt grațiați tâlharii, violatorii și pedofilii”. Nici asta nu a mers, pentru că infracțiunile în cauză erau excluse de la grațiere. Un alt slogan: „Sunt grațiați corupții!” – a căzut la fel de repede, pentru că nici infracțiunile de corupție nu făceau obiectul grațierii. Și tot așa, în stradă s-au strigat tot felul de formule, până s-a ajuns la „abuzul în serviciu”, care, în fine, a produs mult așteptatele mișcările de stradă.

Întrebarea este cine enunță aceste revendicări în piețe? Cine dă tonul? Cine strigă prima oară ce trebuie cerut în stradă? Un răspuns ar putea fi la cel care ține în mână porta-vocea. Iar când ne uităm mai bine, cei cu porta-vocea sunt cei alde Sandy Matei, bătăușul de bătrâni, sau ceilalți agitatori de profesie, cu postări pe Facebook cu puști, revolvere, boxuri sau macete. Însă scânteia protestelor nu se aprinde doar la porta-vocile din piață. Ea mocnește cu mult înainte pe rețelele de socializare.

Dezbaterile pe legile Justiției și pe modificarea codurilor penale au fost reluate la sfârșitul verii. Din nou proteste, din nou sloganuri cu „corupții” și, din nou, evenimente organizate pe Facebook și promovate intens (din banii cui?) către cei care au mai participat la astfel de mișcări. Cu toate astea, prezența este foarte slabă. Se adaugă și apelurile sindicaliștilor pentru manifestații împotriva revoluției fiscale. Vin și partidele de opoziție. Tot degeaba! Nici pe departe nu se mai ajunge nici măcar pe-aproape la prezența din ianuarie și februarie. Se încearcă provocări violente. Protestatarii se aruncă teatral pe mașinile parlamentarilor. Facebook-ul este înroșit de apeluri pline de revoltă: „Veniți că ne fură țara!” Tot nimic! Tot prea puțini! Nicio emoție! E clar că strategia din iarnă nu mai funcționează! E nevoie de o schimbare tactică. Iar pretextul apare chiar în aceste zile! În Parlament intră în dezbatere modificarea Codului de Procedură Penală. Motivul: necesitatea de a se introduce în legislația noastră prevederile Directivei Uniunii Europene nr. 343/2016 pentru respectarea prezumției de nevinovăție în procedurile penale. Nici nu mai contează că cerința e direct de la Uniunea Europeană! Adică nici de la PSD, nici de la ALDE, ci de la Bruxelles!

Direcția este schimbată. Problema principală nu mai sunt corupții – deși se continuă și pe această linie. Problema principală îi vizează în mod direct chiar pe copiii noștri! Ca la un semn, toți criticii încep să spună că infractorii, pedofilii sau cei care se masturbează în fața copiilor noștri nu vor mai putea fi trași la răspundere, pentru că PSD i-a dezincriminat pe toți!

Șefa DNA, Laura Codruța Koveși vorbește sobru, într-o intervenție telefonică la un post TV, că pedofilii nu vor mai putea fi prinși pentru că procurorii vor fi obligați să îi anunțe că îi au în vizor și că astfel își vor șterge toate probele odioase din calculator. În aceeași notă, un procuror DIICOT susține că dacă „un cetățean se masturbează în fața fetiței, nu va mai putea fi arestat”. Un alt articol alarmist, semnat de un ziarist recunoscut pentru legăturile strânse cu Binomul, susține că dacă cineva îți lovește copilul pe trecerea de pietoni, nu vei putea demonstra vinovăția agresorului pentru că probele video nu mai sunt acceptate, întrucât au fost scoase din lege de către PSD. Iar comentariile pe Facebook și la articolele online ridică din ce în ce mai mult problema pedofililor care vor fi făcuți scăpați.

Nici nu mai contează că totul este fals: procurorii nu vor fi deloc obligați să îi prevină pedofili că sunt cercetați, pedofilii vor putea fi arestați în continuare, mai ales când sunt prinși în flagrant, doar că nu mai pot fi puși în arest la domiciliu, ci trimiși direct în arestul Parchetului,  iar probele video vor fi în continuare probe în proces, doar că acuzatul va avea dreptul să verifice autenticitatea lor. Dar cine are timp să mai citească informația primară?  Doar scrie în presă, în comunicatele DNA și ale DIICOT, că toată justiția va fi îngropată și primele victime vor fi chiar copiii noștri! Cum să mai stai să te documentezi exact! Nu mai e timp! Acum se votează grozăvia! Trebuie să ieși în stradă, să lași „cozonacul și piftia”, ca să vii la proteste să îți aperi propriul tău copil, de setea nestingherită a pedofililor și infractorilor!

Rămâne însă o întrebare. Iar cei care își mai păstrează încă un drob de luciditate continuă să și-o pună: Cine ține porta-vocea prin care îți sunt livrate toate aceste mesaje alarmiste, în stradă, pe Facebook sau în toată media?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.