Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De peste ocean pleacă o undă de șoc uriașă: criză imobiliară în SUA și 'Ziua Neagră' pe Wall Street

stiri-economice.ro
criza mondiala

Acţiunile de pe Wall Street au scăzut marţi, în timp ce randamentele Trezoreriei SUA au atins cele mai ridicate niveluri din 2007, amplificând îngrijorarea că ratele mai mari ale dobânzilor vor bloca piaţa imobiliară şi vor duce economia americană într-o recesiune, transmite Reuters, informează News.ro.

Dow Jones Industrial Average a pierdut 454 de puncte, sau 1,3%, în cea mai mare scădere din martie. S&P 500 a scăzut cu 1,4% la cel mai redus nivel din iunie.

Indicele compozit Nasdaq, dominat de acţiunile din sectorul tehnologic, a scăzut cu 2%, deoarece acţiunile de creştere au înregistrat unele dintre cele mai mari pierderi din cauza creşterii dobânzilor.

Cu pierderile de marţi, Dow a intrat în teritoriu negativ în acest an. S&P 500 este încă în creştere cu 10% pentru 2023.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani s-a tranzacţionat ultima dată la 4,81%, atingând cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani.

Randamentul titlurilor de referinţă a crescut în ultima lună, deoarece Rezerva Federală s-a angajat să menţină ratele dobânzilor la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp.

Randamentul Titlurilor Trezoreriei pe 30 de ani a urcat la 4,947%, de asemenea fiind cel mai mare din 2007. Dobânda medie la un credit ipotecar fix pe 30 de ani s-a apropiat de 8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.