Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De râsul...rațelor: Rusia a ucis 50 de boboci de rață din Ucraina pentru că au trecut granița

Autorităţile ruse au confiscat, eutanasiat şi ars 50 de boboci de raţă care au ajuns pe teritoriul Rusiei din Ucraina vecină, informează The Moscow Times, care citează postul de televiziune Zvezda TV.

'Bobocii de raţă nu aveau documente însoţitoare corespunzătoare, aşa că a fost luată decizia distrugerii lor', a declarat Svetlana Zaporojcenko, şefa direcţiei regionale din Belgorod a autorităţii sanitar-veterinare ruse, Roselhoznadzor.

După cum acuză autorităţile ruse, bobocii de raţă au fost introduşi pe teritoriul Rusiei de către 'o persoană specializată în acest tip de contrabandă'. Acesta 'a cumpărat păsările de la o piaţă din oraşul ucrainean Harkov şi urma să-i vândă în Rusia, fără să plătească taxele vamale'.

Preşedintele Vladimir Putin a semnat luna trecută un decret prin care ordona distrugerea produselor alimentare provenite din ţări care au introdus sancţiuni împotriva Rusiei. Printre acestea se numără şi Ucraina, aminteşte The Moskow Times.

Autorităţile ruse au distrus deja cantităţi impresionante de fructe şi legume provenite din Occident, dar şi flori olandeze.

În acelaşi timp, aproape 300.000 de ruşi au semnat o petiţie online împotriva distrugerii produselor de import supuse embargoului. În petiţia postată pe Internet de activista Olga Savelieva se cere anularea decretului lui Vladimir Putin din 29 iulie şi distribuirea produselor alimentare către persoanele nevoiaşe din Rusia, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.