Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De săptămâna viitoare vor fi plătite bursele școlare în Sectorul 4

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala

12.371 de burse, în valoare totală de 5.119.720 de lei, vor fi achitate de Primăria Sectorului 4, prin Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (D.A.U.I.), către elevii care au obținut medii generale începând de la 8.50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, vor primi bursele aferente lunilor septembrie și octombrie elevii cu rezultate bune la învățătură – indiferent de forma de învățământ – primar, gimnazial sau liceal.

Este pentru prima dată când bursele de performanță, cele de merit sau cele de studiu pot fi cumulate, potrivit legii, cu cele de ajutor social. Valoarea burselor acordate elevilor din Sectorul 4 a crescut față de anul școlar trecut, cuantumul burselor de ajutor social fiind aproape dublu (150 de lei / lună față de 80 de lei / lună, în semestrul II al anului școlar 2018-2019).

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4 adoptată pe 29 octombrie, vor fi plătite 824 de burse de performanță, în cuantum de câte 50 de lei/lună; 1.615 burse de merit de tip “A”, de câte 50 de lei / lună, pentru elevii care au obținut medii cuprinse între 8.50 și 8.99; 2.461 de burse a câte 80 de lei / lună, pentru elevii care au obținut medii cuprinse între 9.00 și 9.49; 3.108 burse, în cuantum de câte 100 de lei / lună, pentru cei care au obținut medii cuprinse între 9.50 și 9.99 și 505 burse de câte 200 de lei / lună pentru elevii care au obținut media 10.

Citește și: Mihai Goțiu îl ATACĂ pe Ludovic Orban: Acordul USR cu PNL a fost încălcat la doar două zile după învestirea Guvernului

De asemenea, vor fi achitate 415 burse de merit de tip “B”, în valoare de: câte 50 de lei / lună - pentru elevi din învățământul primar; câte 200 de lei / lună – pentru elevi de gimnaziu și câte 300 de lei / lună – pentru liceeni. Vor fi și 462 de burse de merit tip “C”: câte 50 de lei / lună, pentru elevi din învățământul primar și câte 100 de lei / lună, pentru elevi de gimnaziu și liceeni.

În plus, vor fi plătite 346 de burse de studiu, în valoare de 100 de lei / lună fiecare, 2.538 de burse de ajutor social - pentru elevii care provin din familii modeste, sunt orfani ori au probleme medicale, în valoare de câte 150 de lei / lună și 97 de burse de ajutor social ocazional (acordate, potrivit legii, o singură dată pe an), de câte 200 de lei.

În concluzie, având în vedere că bursele sunt acordate acum pentru 2 luni (septembrie și octombrie), suma cea mai mică încasată de un elev din Sectorul 4 va fi de 100 de lei, în timp ce suma cea mai mare va fi de 600 de lei, pentru o singură bursă și de aceasta vor beneficia 163 de liceeni care au obținut locurile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor și concursurilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației.

Începând de luna viitoare, Primăria Sectorului 4 va achita lunar bursele pentru elevi.

“Toți elevii care au rezultate bune trebuie stimulați și încurajați. La fel și elevii care au probleme financiare sau medicale.. De aceea, am încercat, atât cât bugetul ne permite, să creștem cuantumul burselor de ajutor social. Trebuie menționat, însă, că numărul burselor este stabilit de fiecare unitate de învățământ în parte. Este important să precizăm că este pentru prima dată când bursele se pot cumula, astfel: bursele de performanță, cele de merit și cele de studiu pot fi cumulate cu bursele de ajutor social, în timp ce, bursele de performanță pot fi cumulate cu bursele de studiu. Un elev poate cumula, însă, cel mult două tipuri de burse. A fost de datoria Comisiilor de acordare a burselor din școli să-i informeze pe elevi și pe părinți, încă de la începutul anului școlar, că trebuie să depună cereri pentru burse”, a explicat directorul general al Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4, Ana Maria Mocăniță.

“Primăria Sectorului 4 va continua să susțină performanța și, mai ales, accesul la educație al fiecărui copil. Prin achitarea la timp a burselor, încercăm să venim în sprijinul elevilor noștri și al părinților lor, atât cât legea și bugetul ne permit. De aceea, am decis, ca, începând de luna viitoare, bursele – indiferent de tipul acestora – să fie achitate lunar, astfel încât să nu mai existe întâzieri și, cu ajutorul responsabililor din unitățile de învățământ, sper că nici erori în plata acestora. Îi vom susține în continuare pe copiii care, prin munca și efortul lor, ne demonstrează permanent cât de importantă este educația pentru întreaga comunitate, în particular și pentru societate, în general”, a arătat, la rândul său, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.