Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De șapte zile este HAOS în Barcelona: proteste de amploare și ciocniri violente cu poliția/ VIDEO

www.reuters.com
protest barcelona

Pentru a şaptea noapte consecutiv, o manifestaţie la Barcelona în favoarea rapperului arestat Pablo Hasel a degenerat luni în ciocniri cu poliţia, cu acte de vandalism şi incendierea mobilierului urban, notează AFP.

Citește și: Noroc bun! Ultimul strigăt de disperare al unui muribund/OPINIE

După o adunare paşnică scandând "Libertate pentru Pablo Hasel", manifestanţii au defilat prin centrul Barcelonei până la sediul poliţiei naţionale, unde unii dintre ei au aruncat sticle şi alte obiecte către autovehiculele care protejau clădirea, potrivit imaginilor transmise la televiziune, informează Agerpres.

Într-o săptămână, 109 manifestanţi au fost arestaţi în această regiune din nord-estul Spaniei, potrivit poliţiei catalane.


Pablo Hasel, în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru apologia terorismului, pentru că într-un mesaj pe Twitter l-a numit 'mafiot' pe fostul rege Juan Carlos, a făcut elogiul unor persoane implicate în atacuri şi a acuzat poliţia că a torturat şi ucis migranţi şi manifestanţi.

Arestarea sa a relansat dezbaterea în ce priveşte libertatea de exprimare în Spania şi a adâncit divergenţele în interiorul coaliţiei guvernamentale, între socialiştii premierului Pedro Sanchez şi partidul Podemos (stânga radicală), care susţine manifestaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.