Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De sărbătoarea Sf. Iosif, orfan de tată, Mitropolitul Ioan îndeamnă la sprijinirea mamelor singure

radiotimisoara.ro
mitropolitul ioan al banatului

„Să nu le ocoliți pe mamele singure”, a fost îndemnul transmis de Mitropolitul Ioan la sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul spiritual al Timișoarei și al Catedralei Mitropolitane din oraș, notează Basilica.ro.

„Întindeți-le o mână de ajutor dacă este cu putință, pentru că s-ar putea ca acestea, în suferința și necazul lor să crească sfinți, la fel cum a făcut mama Sfântului Iosif”, a spus IPS Ioan, potrivit publicației locale Glasul Cetății.

Mii de credincioși s-au adunat miercuri la Catedrala orașului de pe Bega pentru a-l cinsti pe Sfântul Iosif cel Nou, notează Mitropolia Banatului.

Sărbătoarea a început de marți seară cu tradiționala procesiune. Moaștele Sfântului au fost purtate pe străzile Timișoarei în sunet de cântări religioase și însoțite de făclii aprinse.

Miercuri dimineață, au oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu Mitropolitul Ioan: Arhiepiscopul Timotei al Aradului, Episcopul Siluan al Ungariei, Episcopii vicari Paisie Lugojanul și Emilian Crișanul.

Sfântul Iosif cel Nou a trecut la Domnul în anul 1656, iar în 1950, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea sa şi relocarea moaştelor sale din biserica mănăstirii Partoş în Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.