Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De teama unor noi atentate, Germania consolidează legislaţia anti-terorism

Germania ia în considerare măsuri suplimentare pentru întărirea legislaţiei anti-terorism după o serie de atacuri sângeroase pe teritoriul său, a declarat luni ministrul de justiţie Heiko Maas, care a prezentat un plan care prevede trimiterea la închisoare a islamiştilor consideraţi o ameninţare la securitatea publică, transmite AFP, conform agerpres.

"Vrem să îmbunătăţim condiţiile pentru ca şi cei consideraţi o potenţială ameninţare să poată fi închişi pentru o perioadă de 18 luni", a spus ministrul la televiziunea publică.

Citeşte şi: Anchetă finalizată în cazul prăbuşirii avionului Germanwings. Cine este vinovatul

Cei reţinuţi vor fi apoi expulzaţi în ţările lor de origine, a afirmat el.

Planul ministrului de justiţie face parte dintr-un pachet de noi măsuri de securitate, printre care introducerea de brăţări electronice pentru a îmbunătăţi monitorizarea generală a presupuşilor extremişti care locuiesc în Germania, pe care intenţionează să o discute la o întâlnire care va avea loc marţi cu ministrul de interne Thomas de Maiziere.

Întâlnirea a fost cerută pentru a se analiza ce măsuri suplimentare sunt necesare în Germania după atacul de la 19 decembrie de la Berlin, când un tunisian de 24 de a ani, Anis Amri, a intrat cu un camion în mulţimea adunată la un târg de Crăciun, omorând 12 persoane şi rănind circa 50.

Amri, care a fost împuşcat mortal de poliţia italiană patru zile mai târziu, avea legături cu grupări islamiste extremiste şi urma să fie expulzat de autorităţile germane. El a avut 14 nume false şi a fost investigat de autorităţile naţionale de securitate.

De Maiziere a stabilit deja măsurile necesare pentru ca operaţiunile de monitorizare şi puterile de expulzare a solicitanţilor de azil respinşi să fie mutate de la cele 16 landuri din Germania sub o coordonare centralizată la Berlin pentru a elimina întârzierile în repatrierea celor consideraţi a reprezenta un risc pentru securitatea publică.

Însă acest plan se confruntă cu opoziţia fermă a guvernelor de landuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.