Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De teama unui litigiu cu UE, Polonia renunţă la controversata Cameră Disciplinară a magistraţilor

Agerpres
Seim polonia

Polonia renunţă la Camera Disciplinară a magistraţilor care semăna discordie cu Uniunea Europeană (UE), a anunţat în acest weekend Jaroslaw Kaczynski, liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS, conservatori), aflat la putere, relatează Reuters.

”Vom dizolva Camera Disciplinară aşa cum există ea în prezent, iar în acest fel litigiul cu Uniunea Europeană nu va mai exista”, a anunţat sâmbătă, într-un interviu acordat agenţiei poloneze de presă de stat PAP Jaroslaw Kaczynski.

Bruxellesul a cerut luna trecută Varşoviri să se conformeze, până la 16 august, riscând altfel sancţiuni financiare, unei hotărâri a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) care dispune desfiinţarea acestui sistem de sancţionare disciplinară a judecătorilor.

Varşovia şi Bruxellesul se află de mult timp în conflict pe tema unei reforme a sistemului judiciar polonez, pe care Partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservatori), aflat la putere, o prezintă drept necesară în eficientizarea tribunalelor poloneze, dar pe care criticii o denunţă drept o erodare a independenţei justiţiei de către puterea de la Varşovia, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.