Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ziua lui, papa Francisc a făcut cadou 4 ventilatoare pentru copiii din Venezuela și a transmis mesajul de Ziua Mondială a Păcii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Papa Francisc va celebra împlinirea vârstei de 84 de ani "cu recunoştinţă şi simplitate" şi va face o donaţie caritabilă în beneficiul Venezuelei, conform unui anunţ de joi al Vaticanului, citat de agenţia DPA.

Pontiful argentinian, care s-a născut la 17 decembrie 1936 la Buenos Aires, va trimite patru ventilatoare în Venezuela, "special pentru copiii cu afecţiuni pulmonare", a transmis purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Busuioc: ‘Virusul ăsta n-a apărut așa, din neant. A fost creat. Marile companii nu au fost afectate’

Persoanele nevoiaşe, susţinute de Biroul pentru opere caritabile al Sfântului Scaun, au trimis suveranului pontif floarea-soarelui pentru decorarea capelei Sfânta Marta, reşedinţa sa de la Vatican.

Separat, Vaticanul a transmis că papa Francisc a distribuit, prin intermediul Biroul pentru opere caritabile al Sfântului Scaun, medicamente, măşti sanitare şi articole de igienă personală oraşelor italiene Napoli, Bologna şi Siena.

Citește și: EXCLUSIV Să râdem cu Clotilde Armand! Și-a trecut în CV-ul oficial că a fost ‘primar pentru o noapte’ în 2016, la Sectorul 1

Ziua sa de naştere a coincis cu publicarea mesajului papei Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, marcată la data de 1 ianuarie.

Mesajul deplânge modul în care pandemia de COVID-19 "a agravat profund alte crize, climatică, alimentară, economică şi a migraţiei şi a cauzat suferinţe şi greutăţi severe".

Citește și: Florin Roman îl taxează dur pe Dacian Cioloș și îl compară cu Liviu Dragnea: ‘Speram să nu mai trăiesc un astfel de moment

"Mă gândesc în primul rând la cei care au pierdut un membru al familiei sau pe cineva drag, dar şi la cei care şi-au pierdut locurile de muncă", a transmis pontiful în mesajul său în care a adus totodată un omagiu medicilor, asistentelor şi asistenţilor medicali, farmaciştilor, cercetătorilor, voluntarilor, capelanilor şi altor membri ai personalului din spitale şi centre de îngrijire.

Papa a reînnoit apelul către "factorii de decizie politică şi din sectorul privat pentru a lua măsurile adecvate în vederea asigurării accesului la vaccinuri împotriva COVID-19 şi la tehnologiile esenţiale necesare pentru a-i ajuta pe bolnavi şi pe cei mai săraci şi mai vulnerabili".

Citește și: Codrin Ștefănescu este îngrijorat în privința lui Liviu Dragnea: ‘De două zile nu reușim să luăm legătura cu el’

Ziua Mondială a Păcii este marcată anual la 1 ianuarie, fiind o sărbătoare instituită de Biserica Romano Catolică în anul 1967 şi este dedicată ideii de pace universală.

Tema mesajului papei Francisc cu ocazia celei de-a 54-a Zi mondială a păcii, marcată în data de 1 ianuarie 2021, este "Cultura îngrijirii ca o cale a păcii".

Citește și: Florin Busuioc: ‘Virusul ăsta n-a apărut așa, din neant. A fost creat. Marile companii nu au fost afectate’

În rest, papa va avea o zi de lucru normală, rugându-se, primind diverse persoane la Santa Marta şi având mai multe întâlniri oficiale, a precizat Bruni.

Potrivit unui comunicat, papa Francisc a avut patru audienţe matinale, dintre care una cu noul ambasador al Coreei de Sud şi o alta cu cardinalul care conduce Biroului Doctrinar al Vaticanului, notează DPA.

Citește și: EXCLUSIV Să râdem cu Clotilde Armand! Și-a trecut în CV-ul oficial că a fost ‘primar pentru o noapte’ în 2016, la Sectorul 1 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.