Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De Ziua Mondială a Teatrului, PES Activists România oferă o „Șansă la cultură”

Pentru a marca Ziua Mondială a Teatrului, organizația de stânga PES Activists România invită dâmbovițenii să petreacă seara de sâmbătă la teatru, oferind bilete gratuite la piesa „Sosesc deseară”, de Tudor Mușatescu. Acțiunea face parte din campania „Șansă la cultură” desfășurată la nivel național, prin care PES Activists România urmărește să ofere acces la artă și cultură cât mai multor români.

Până în prezent, sute de persoane din Giurgiu, Botoșani, Prahova, Maramureș, Argeș dar și alte județe au primit o șansă la cultură – așa cum indică și numele campaniei – sub formă de cărți gratuite, invitații la teatru sau bilete la muzee.

Astfel, în Giurgiu, peste 100 de persoane au putut asista la piesa „46 de pași” de Orlin Diakov, la Teatrul Tudor Vianu din municipiu. În Prahova, filiala locală a PES Activists a distribuit invitații la spectacolul de teatru „Miriam W.” de Savyon Liebrecht, precum și cărți locuitorilor din Ploiești. Și la Botoșani, peste 60 de copii de la un centru social și de la Grădinița „Il Girotondo” au avut oportunitatea de a asista la o frumoasă piesă de teatru. În Baia Mare, zeci de elevi ai Școlii Generale Speciale au asistat la piesa „Capra cu trei iezi”, care a avut loc la Teatrul de Păpuși. În Argeș, prin intermediul campaniei, 30 de copii de la Centru Plasament Copii Pitești au fost vizitat Muzeul Golești.

Sâmbătă, 28 martie, cu ajutorul PES Activists Dâmbovița, un grup de copii va vizita Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, precum și alte puncte de atracție specifice.

În cadrul campaniei „Șansă la cultură”, PES Activists România îi încurajează, prin propriul exemplu, pe cei cu posibilități să dea dovadă de solidaritate și să ofere fie o carte, fie un bilet la teatru, film sau muzeu, fie abonamente la biblioteci celor care nu au această șansă.

Potrivit organizatorilor, campania va continua până la finalul lunii aprilie, de pe seama acesteia urmând a beneficia și alte sute de persoane din diverse județe.

„Putem să schimbăm mentalitățile și să acționăm concret pentru realizarea unor idei în care credem, dincolo de simplele discursuri frumoase. (...) Practic, această campanie constă în a oferi posibilitatea cât mai multor persoane să aibă acces la cultură, la artă. Ştim că nu toată lumea îşi permite aceste lucruri, dar noi încercăm să le înlesnim eforturile”, a declarat Victor Negrescu, președintele PES Activists România și unul dintre organizatorii campaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.