Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dealeri de droguri, arestați la 8 luni după ce au pus la cale un incendiu

diicot droguri

La sfârșitul lunii august 2023, un bărbat de 37 de ani l-a determinat pe altul de 24 de ani să incendieze o mașină a unei femei cu care era în conflict. Polițiștii au stabilit că cei doi sunt și dealeri de droguri și au făcut mai multe percheziții la domiciliile lor din Bistrița.

 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurori din cadrul DIICOT Bistrița-Năsăud, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, cercetați pentru trafic de droguri de mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, deținerea, fără drept, pentru consum propriu de droguri de mare risc, distrugere prin incendiere și instigare la distrugere prin incendiere.

Din investigații a rezultat că în noaptea de 25 spre 26 august 2023, un bărbat de 37 de ani, care ar fi fost determinat de un tânăr, de 24 de ani, ar fi incendiat un autoturism ce aparținea unei femei, cu care tânărul se afla în conflict, potrivit Mediafax.

De asemenea, incendiul s-a extins la alte 3 autoturisme, care erau parcate în apropiere și cărora le-au fost provocate distrugeri.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada decembrie 2021 – noiembrie 2023, unul dintre bărbați ar fi deținut și vândut, în mod repetat, substanțe psihoactive din categoria catinonelor, precum și droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori din județul Bistrița-Năsăud.

Cei doi ar face trafic cu droguri de mare risc

 

Cu privire la cel de-al doilea bărbat (recidivist, trimis în judecată în stare de arestare preventivă pentru fapte similare într-un alt dosar penal) s-a reținut că, în perioada august - noiembrie 2023, ar fi deținut la domiciliul său și ar fi vândut în mod repetat, droguri de mare risc (4-MMC), iar, la data de 11 noiembrie 2023, în momentul introducerii în spațiul de încarcerare ca urmare a reținerii sale în cauza anterioară, s-a constatat că avea ascunsă în bagaj o cantitate de drog de mare risc (3-CMc) pentru consum propriu.

Pentru administrarea probatoriului, joi, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor telefoane mobile și sume de bani.

Tot joi, în urma audierilor, procurorul de caz din cadrul DIICOT Bistrița-Năsăud a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor doi bărbați.

Vineri, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a admis propunerea de arestare preventivă, a celor doi bărbați, pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.