Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debenhams se pregăteşte pentru declararea falimentului

Debenhams

Debenhams se pregăteşte pentru declararea falimentului şi intrarea în administrare specială, după ce compania care comercializează îmbrăcăminte a fost nevoită să îşi închidă toate magazinele din cauza restricţiilor adoptate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, transmite The Guardian.

Compania din Marea Britanie, care are 22.000 de angajaţi şi a fost salvată de creditorii săi după ce a intrat în administrare specială în urmă cu doar un an, ar urma să solicite în mod oficial numirea unor administratori, săptămâna viitoare, scrie news.ro.

Citește și: Dan Barna: ‘Senatorii USR au votat din greșeală proiectul privind brățările electronice pentru deținuți’

Legislaţia britanică prevede o protecţie faţă de creditori pentru o perioadă de 10 zile, timp în care compania trebuie să încerce să încheie un acord de salvare.

Între posibilii administratori se află KPMG, care a gestionat restructurarea Debenhams în luna mai a anunlui trecut.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face!

”Ca şi alţi retaileri, facem planuri de rezervă care reflectă circumstanţele extraordinare din acest moment. Proprietarii şi creditorii ne oferi un sprijin mare şi, indiferent de măsurile pe care le vom lua, vor fi cu intenţia de a ne proteja afacerea în situaţia actuală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Debenhams.

Acesta a adăugat că deşi magazinele companiei sunt închise în conformitate cu recomamndarea guvernului, iar majoritatea angajaţilor acestora sunt în şomaj tehnic, site-ul companiei continuă să funcţioneze, primind comenzi, carduri cadou şi efectuând returnări.

Citește și: Raluca Turcan a rămas blocată în timpul şedinţelor online!

Posibila intrare în insolvenţă ar avea rolul să protejeze Debenhams, pentru a-şi putea continua activitatea.

Debenhams a fost preluată anul trecut de un grup de bancher ai săi, între care fondurile americane de hedging Silver Point şi GoldenTree, după intrarea sub administrare specială. În perioada respectivă, compania a renunţat la magazinele nerentabile şi a renegociat chiriile.

Citește și: România luată în vizor: ‘Țara unde spitalele sunt la fel de înficoșătoare precum coronavirusul’

Grupul a închis 22 de magazine, dintre care 29 în luna ianuarie, rezultând desfiinţarea a peste 700 de locuri de muncă. Alte 28 dintre cele 141 de magazine rămase urmau să fie închise anul viitor.

De la aplicarea restricţiilor legate de coronavirus, Debenhams, care are datorii de peste 600 de milioane de lire sterline, a scris proprietarilor de spaţii comerciale solicitând scutirea de la plata chiriilor timp de cinci luni. Compania a solicitat şi furnizorilor o amânare a unor plăţi timp de 31 de zile, pentru a-şi conserva lichidităţile.

Citește și: Dan Barna: ‘Senatorii USR au votat din greșeală proiectul privind brățările electronice pentru deținuți’

O sursă din companie a declarat pentru Sky News, care a relatat pentru prima oară despre planul companiei, că există o probabilitate realistă ca furnizorii de haine să dea în judecată Debenhams din cauza amânării plăţii unor facturi în această perioadă.

Debenhams este unul dintre numeroşii retaileri care au dificultăţi financiare din cauza restricţionării activităţilor economice în timpul epidemiei de coronavirus.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă: Legea, pe masa lui Iohannis. Spun răspicat ce vom face! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.