Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debitul Dunării este în creștere în zilele următoare, anunță INHGA

Cristi Șelaru
Dunărea

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele patru zile ale intervalului de prognoză până la valoare de 8.400 metri cubi/secundă (mc/s)s, apoi relativ staţionar cu tendinţă de scădere, situându-se peste media multianuală a lunii mai (7.250 mc/s).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând ultimele două zile ale intervalului, când vor fi relativ staţionare pe sectorul Gruia - Calafat, arată prognoza hidrologică pentru fluviul Dunărea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până pe 29 mai 2021, scrie Agerpres.ro.

În ceea ce priveşte râurile interioare în perioada 23 - 29 mai, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere pe majoritatea râurilor, în prima parte a intervalului, exceptând râurile din bazinul hidrografic Bârlad, afluenţii Prutului şi cele din Dobrogea unde vor fi staţionare.

"Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de munte din vestul, nordul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor slabe prognozate sub formă de aversă", avertizează meteorologii.

În a doua parte a intervalului, debitele vor fi în creştere pe râurile din nordul, vestul şi centrul ţării (cu probabilitate mai mare pe cele din zona de deal şi munte), ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă şi propagării şi relativ staţionare pe celelalte râuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.