Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debitul fluviului Dunărea va fi în scădere în următoarea săptămână (INHGA)

vapoare dunare

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, va fi în scădere în următoarea săptămână, până la valoarea de 4.100 mc/secundă, sub media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/secundă), reiese din prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) valabilă până pe 8 ianuarie 2019, scrie Agerpres.

În prima zi din noul an, debitul Dunării s-a situat peste media multianuală a lunii ianuarie. 

Potrivit hidrologilor, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului de prognoză în scădere pe sectorul Gruia - Corabia şi în creştere pe sectorul Turnu Măgurele - Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Călăraşi şi în creştere pe sectorul Cernavodă - Tulcea.

Citește și: Meteorologii avertizează: Cod galben de ninsoare și ceață densă în două județe

În ceea ce priveşte situaţia pe râuri, în intervalul 2 - 8 ianuarie 2019, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul ţării, unde vor fi în scădere în prima parte a intervalului de prognoză. 

"În primele zile ale intervalului de prognoză sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din vestul, nordul şi centrul ţării datorită efectului combinat al precipitaţiilor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă. Formaţiunile de gheaţă prezente pe râurile din centrul, nord-estul şi estul ţării se vor menţine fără modificări importante în prima parte a intervalului, iar în a doua parte a intervalului vor fi în extindere şi intensificare", se arată în prognoza INHGA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.