Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deca propune: liceele cu promovabilitate zero la Bacalaureat să organizeze învățământ seral și cursuri profesionale

Inquam Photos / Octav Ganea
ligia deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că liceele cu promovabilitate zero la Bacalaureat pot organiza învăţământ seral şi cursuri profesionale, iar dacă performanţa lor creşte vor putea înscrie şi clasa a IX-a. Deca arată că se aşteaptă la o monitorizare atentă a acestor unităţi din partea Inspectoratelor Şcolare.

”Ele pot organiza învăţământ seral sau şcoală profesională. În plus, aceste licee au încă elevi; este vorba despre imposibilitatea lor de a mai înscrie la clasa a IX-a, pe filieră liceală clasică, dar ei au clasa a X-a, a XI-a, a XII-a şi vor putea şcolariza clasa a IX-a în anul următor dacă promovabilitatea va creşte”, a afirmat Ligia Deca, într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la Ploieşti, potrivit news.ro.

Ministrul a susţinut ca se aşteaptă la un ”sprijin corespunzător” acordat de Inspectoratele Şcolare liceelor cu promovabilitate scăzută, în sensul în care acestea să fie monitorizate şi să existe o evaluare a nevoilor lor de sprijin.

”Eu cred că atunci când lucrurile nu merg bine, trebuie să putem constata şi să luăm măsuri. Prima măsură este că nu înmatriculăm clasa a IX-a. A doua măsură este să încercăm să depunem toate eforturile pentru a ajuta unitatea de învăţământ”, a explicat Deca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.