DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Decernarea premiilor Bienalei Grafice G7 de la Sfântu Gheorghe va avea loc în luna octombrie

Sfantu Gheorghe statuie

Câştigătorii celei de-a 7-a ediţii a "Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc" vor fi premiaţi în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în luna octombrie la Sfântu Gheorghe, informează organizatorii.

Potrivit acestora, în concurs au fost înscrise aproape 2000 de lucrări realizate de 844 de artişti din peste 60 de ţări, iar juriul va decerna anul acesta 12 premii, potrivit Agerpres.

" În data 5 octombrie 2022, de la ora 17:00, seria de evenimente ale Bienalei va începe cu vernisajul expoziţiei individuale a artistului thailandez Mettrai Pongchomporn, câştigătorul celei de-a 6-a ediţii a Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc, la Casa cu Arcade din Sfântu Gheorghe (...) De asemenea, în data de 5 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc vernisajul expoziţiei " Pasărea trăieşte / Imre Baasz - mărturii şi ideea tiparului" , în Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA (...) Joi, 6 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea oficială şi ceremonia de decernare a premiilor celei de-a 7-a ediţii a Bienalei de Grafică din Ţinutul Secuiesc" , se arată într-un comunicat de presă, remis vineri AGERPRES.

Seria evenimentelor va continua vineri, 7 octombrie, începând cu ora 17 la Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita, cu vernisajul expoziţiei bienalei.

" Bienala de Grafică din Ţinutul Secuiesc a devenit un forum internaţional semnificativ al graficienilor, importanţa sa fiind confirmată şi de faptul că anul acesta artişti din 62 de ţări şi-au trimis lucrările pentru Bienală. În timpul perioadei de înscriere de zece săptămâni s-au primit aproape 2000 de lucrări de la 844 de artişti. Juriul a selectat 303 lucrări pentru expoziţia Bienalei. Obiectivul principal al G7 este să se concentreze în continuare pe arta grafică contemporană, oferind o imagine de ansamblu cuprinzătoare a tendinţelor şi evoluţiilor actuale în domeniul creaţiei de imagini prin reproducere. În 2022, o serie de artişti au răspuns la apelul lansat prin titlul Strategii al Bienalei cu lucrările lor, inclusiv ca răspuns dat la situaţia socială actuală" , se mai arată în comunicat.

Din juriul Bienalei G7 au făcut parte prof. dr. Bogdan Achimescu de la Universitatea de Artă din Cracovia, prof. dr. Istvan Eross, rectorul Universităţii Maghiare de Arte Plastice, dr. Adriana Lucaciu, profesor la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, dr. Andrea Pezman, lector la Departamentul de Arte Grafice al Universităţii de Arte Plastice din Bratislava, dr. Beata Bordas, istoric de artă, directorul Centrului de Artă din Transilvania din Sfântu Gheorghe, dr. Jozsef Szurcsik, prorector al Universităţii Maghiare de Arte Frumoase şi artistul plastic Apor S.Ferencz, curatorul bienalei.

Evenimentul este organizat în comun de Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, Consiliile Judeţene Covasna, Harghita şi Mureş, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Centrul de Artă din Transilvania, Primăria Miercurea-Ciuc, Muzeul Secuiesc al Ciucului, Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea, Muzeul Judeţean Mureş, Spaţiul Expoziţional de Artă Contemporană MAGMA şi Muzeul Naţional Secuiesc.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.