Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deces după administrarea vaccinului AstraZeneca: Este primul raportat de Vietnam

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam astrazeneca

Ministerul Sănătăţii din Vietnam a raportat vineri primul deces al unui pacient care a fost vaccinat anti-COVID19 cu serul de la AstraZeneca.

O femeie în vârstă de 35 de ani, angajată în domeniul sanitar, din provincia An Giang, sudul Vietnamului, a murit vineri la o zi după ce a primit prima doză de vaccin, a afirmat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, adăugând că femeia a murit din cauza unei reacţii alergice severe cunoscută sub numele de anafilaxie.

"Acesta este un caz foarte rar în procesul de vaccinare împotriva COVID-19", a declarat ministerul într-un comunicat, preluat de Agerpres.

Ţara din sud-estul Asiei a inoculat în jur de 750.000 de persoane împotriva COVID-19 de la debutul campaniei de vaccinare la începutul lunii martie, potrivit ministerului. Toate vaccinurile folosite sunt de la AstraZeneca.

Decesul de vineri survine în momentul în care ţara se confruntă cu un nou focar de coronavirus izbucnit la începutul săptămânii trecute şi care se răspândeşte rapid în multe părţi ale ţării, inclusiv în capitala Hanoi.

Ministerul Sănătăţii a raportat vineri 47 de noi infecţii, numărul total al cazurilor ajungând la 3.137 la nivel naţional, dintre care 35 decese asociate COVID-19

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.