Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deces la cursa Dakar: mecanicul şef al unei echipe franceze a murit în ultima etapă a raliului

Motorsport.com
Dakar

Francezul Quentin Lavalee, mecanic şef al maşinii cu numărul 726 al echipei PH Sport, participant la raliul Dakar, a murit vineri, în timpul ultimei etape a competiţiei, între Bisha şi Jeddah, în urma unui accident pe traseul de legătură al vehiculelor de asistenţă, scrie EFE, relatează Agerpres.

"În această dimineaţă, la ora 11:30 (ora Arabiei Saudite), la kilometrul 234 al traseului de legătură, a avut loc un accident între un vehicul de asistenţă şi un camion local, după cum a raportat Poliţia Locală. Din nefericire, în urma accidentului, şoferul vehiculului, Quentin Lavalée, cetăţean francez şi membru al echipei PH Sport, a murit", au informat organizatorii raliului într-un comunicat.

De asemenea, pasagerul care călătorea cu el, Maxime Frere, de naţionalitate belgiană, a fost rănit şi a fost transportat conştient la Spitalul Gărzii Naţionale din Jeddah, unde a fost supus unui control complet. ''El are o contuzie abdominală şi toracică'', menţionează comunicatul.

Pilotul qatarian Nasser al-Attiyah (Toyota) a câştigat pentru a patra oară Raliul Dakar la categoria auto, după succesele din 2011, 2015 şi 2019, la finalul etapei a 12-a (ultima), desfăşurată vineri între Bisha şi Jeddah, în Arabia Saudită.

Al-Attiyah (51 ani), care s-a impus în două etape (plus prologul) la actuala ediţie a raliului-raid, l-a devansat în clasamentul final, cu 27 min 46 sec, pe francezul Sebastien Loeb (BRX Hunter), multiplu campion mondial de raliuri, în timp pe poziţia a treia s-a clasat sauditul Yazeed Al Rajhi (Toyota), la 1 h 01 min 13 sec.

Francezul Stephane Perehansel (Audi) a terminat învingător în ultima etapă a Raliului Dakar 2022, fiind cronometrat pe distanţa de 164 km în 1 h 36 min 08 sec. El a fost urmat la 1 min 02 sec de sud-africanul Brian Baragwanath (Century Racing) şi la 1 min 31 sec de Sebastien Loeb.

Cu cele patru succese în 18 participări la Raliul Dakar, Al-Attiyah este încă departe de recordul lui Stephane Peterhansel, pilot cu opt victorii la clasa auto (plus şase la clasa moto).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.