Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decese în Cazul pacienților tratați cu Zolgensma de la Novartis/ Agenția Europeană pentru Medicamente cere teste de urgență pentru leziuni hepatice

www.agerpres.ro
Agenția Europeană a Medicamentului EMA

Agenţia Europeană pentru Medicamente le cere furnizorilor de servicii medicale să testeze pentru eventuale leziuni hepatice pacienţii trataţi cu Zolgensma de la Novartis, după două decese legate de această terapie genică, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Anunțul a fost făcut vineri de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Terapia genică bazată pe Zolgensma de la Novartis luptă împotriva atrofiei musculare spinale, o boală genetică rară, dar gravă, incurabilă până la dezvoltarea tratamentului.

Gigantul farmaceutic elveţian Novartis a anunţat în august 2022 decesul a doi pacienţi din cauza insuficienţei hepatice acute, după administrarea de Zolgensma.

Agenția a anunțat că intenţionează să emită un avertisment ca medicii să evalueze prompt pacienţii în cazul cărora se constată o agravare a funcţiei hepatice sau prezintă semne sau simptome ale unei boli hepatice acute.

Furnizorii de servicii medicale, puși la curent

Elvețienii de la Novartis au declarat că au notificat autorităţile sanitare în legătură cu aceste decese şi au trimis în august scrisori pentru a pune la curent furnizorii de servicii medicale, inclusiv în Statele Unite.

În Europa, astfel de scrisori au făcut subiectul discuţiilor cu EMA, iar Novartis va fi autorizat să le trimită în curând către statele membre UE, potrivit gigantul farmaceutic elveţian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.