Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț NEGRU în SUA: Încă 1.228 de morți, bilanțul național a depășit 17.000

Twitter
coronavirus SUA

Numărul morţilor din Statele Unite puse pe seama noului coronavirus a depăşit, vineri, 17.000, conform unui bilanţ publicat de Reuters, care remarcă şi că măsurile de izolare la domiciliu luate de autorităţile de la Washington încetinesc răspândirea virusului.

Autorităţile americane au avertizat populaţia să se aştepte la un număr alarmant de decese din cauza coronavirusului în cursul acestei săptămâni, chiar dacă există dovezi că numărul de noi infecţii este în scădere în statul New York, epicentrul epidemiei din SUA, scrie agerpres.ro.

Citește și: Violeta Alexandru nu își schimbă declarația privind dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor

Iar cum numeroşi americani sărbătoresc Paştele în aceste zile, expertul american în boli infecţioase, Dr. Anthony Fauci, a avertizat vineri că este încă prea devreme pentru relaxarea restricţiilor privind izolarea la domiciliu şi călătoriile.

"Nu este momentul acum să dăm înapoi", a subliniat Dr. Anthony Fauci.

Citește și: Document oficial: Analiza rapidă a cazurilor confirmate de infecție cu coronavirus Covid-19 din România

În prezent, în clasamentul mondial privind numărul deceselor puse pe seama noului coronavirus, SUA se plasează pe locul doi după Italia (18.849 decese). Peste 1.900 de noi decese au fost raportate trei zile la rând, conform Reuters.

Numărul de infecţii depistate în SUA a depăşit vineri 472.000 şi au crescut într-un ritm de 30.000 - 35.000 zilnic, pe măsură ce s-au folosit din ce în ce mai multe teste. La nivel global s-au înregistrat peste 1,6 milioane de cazuri, iar numărul deceselor se apropie de 100.000.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.