Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECESELE cauzate de coronavirus au ÎMBOGĂȚIT rudele victimelor: despăgubiri de aproape ZECE MILIOANE de euro

incredibilia.ro
portofel bani

Companiile de asigurări au plătit, de la începutul pandemiei, în perioada martie 2020 – august 2021, ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu SARS-Cov 2, inclusiv a deceselor cauzate de acest virus, indemnizaţii de 9,37 milioane euro în baza poliţelor de viaţă şi de sănătate, anunţă Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

"De la începutul pandemiei, în perioada martie 2020 – august 2021, companiile de asigurări au plătit ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu SARS-Cov 2, inclusiv a deceselor cauzate de acest virus, indemnizaţii de 9,37 milioane euro în baza poliţelor de viaţă şi de sănătate. Astfel, peste 10.000 de familii au beneficiat în perioada pandemiei de protecţia financiară oferită de o poliţă de asigurare facultativă”, anunţă UNSAR, care a colectat date de la companii de asigurare membre UNSAR şi non-membre UNSAR.

În primul semestru al acestui an, volumul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări de viaţă a crescut cu 24% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce asigurările de sănătate s-au dezvoltat cu 8%, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Aceste evoluţii reflectă faptul că asigurările de viaţă şi asigurările voluntare de sănătate răspund nevoilor românilor, dar şi că ele au devenit un instrument de protecţie din ce în ce mai des folosit.

„Pandemia este, probabil, una dintre cele mai mari provocări ale lumii contemporane căreia trebuie să îi facem faţă. Chiar dacă, din păcate, multe familii sunt în continuare vulnerabile din punct de vedere financiar, deficitul de protecţie existent poate fi diminuat cu ajutorul poliţelor de asigurare”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR.

În acest context, asigurările de viaţă şi asigurările voluntare de sănătate sunt soluţii accesibile pentru reducerea vulnerabilităţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale, acestea completând protecţia oferită de sistemul public.

"Marea majoritate a companiilor de asigurări şi-a adaptat activitatea în context pandemic, pentru a lărgi şi adapta sfera de acoperiri şi la riscurile generate de COVID-19", a subliniat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, chiar dacă există un principiu la nivel internaţional, inclusiv în zona de reasigurări, prin care riscurile generate de o pandemie reprezentau excluderi din poliţele de asigurări.

Mai mult, deşi de regulă unii asigurători excludeau din poliţe riscurile cauzate de epidemii şi pandemii, acum, pentru a veni în sprijinul clienţilor a căror stare de sănătate ar putea fi afectată de COVID-19, au decis să evalueze fiecare solicitare în parte sau să adapteze produsele pentru a face posibilă plata de îndemnizaţii pentru riscurile cauzate de COVID-19.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 19 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 80% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.