Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia AUR cu privire la candidatul la prezidențiale: 'Toţi românii vor fi aşteptaţi în luna mai 2023 să îşi aleagă favoritul'

www.aur.ro
AUR

Candidatul AUR la alegerile prezidențiale din 2024 va fi validat anul viitor, în luna mai, au hotărât delegații prezenți la congresul extraordinar al AUR de astăzi. Până atunci, vor fi alegeri preliminare în fiecare filială, iar candidatul nu trebuie să fie neapărat membru de partid, ci să fie capabil să intre în turul doi al prezidențialelor.

Pe 15 mai 2022 vor avea loc alegerile preliminare, iar pe 16 mai 2023 AUR va valida candidatul la alegerile prezidențiale.

"Candidatul AUR la alegerile prezidenţiale va fi ales de către toţi românii prin vot deschis, pe model occidental. Toţi românii vor fi aşteptaţi în luna mai 2023 să îşi aleagă favoritul din rândul celor care se înscriu începând cu ziua de astăzi până în data de 16 mai la alegerile preliminare pentru susţinerea candidatului de către AUR. S-au rostit multe nume. Vă invit şi pe voi, cei din sală, să încercaţi. Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînţeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm ţării viitorul preşedinte, dar asta doar românii o pot face", a declarat George Simion.

El a adăugat că este foarte important ca pentru această candidatură să fie aleasă persoana "cu cea mai mare aplecare la nevoile românilor şi cu cele mai mari şanse în al doilea tur de scrutin".

"Începând cu 16 mai 2022 vă propun să începem seria de dezbateri prezidenţiale cu toţi cei care doresc să se înscrie în această competiţie şi întrunesc criteriile de eligibilitate şi întrunesc minimum de popularitate să pornească în acest drum. 70% dintre români nu mai merg la vot, 70% dintre români sunt dezamăgiţi de clasa politică, de aceea apelul nostru către fiecare român este să fie noul preşedinte, dacă are abilităţile şi convingerea necesară", a mai spus George Simion.

Deputatul AUR George Simion a afirmat, la congresul formaţiunii, că nu vrea să fie candidatul partidului în alegerile prezidenţiale din 2024 şi a adăugat că AUR va susţine un candidat care va intra în turul al doilea şi va câştiga scrutinul "împotriva candidatului sistemului".

„Nu vreau să fiu candidatul AUR la alegerile prezidenţiale din 2024 pentru că AUR, prin candidatul pe care îl va sprijini, va trimite pe cineva în turul al doilea, împotriva candidatului sistemului. Vreau să mă asigur că vom trimite în turul al doilea, în 2024, pe omul care câştigă aceste alegeri. (...) Avem datoria de a ne înţelege locul şi rostul nostru aici. Avem datoria de a împiedica AUR să devină o altă formă de a căpuşa statul român cu paraziţi a căror singură calitate este că sunt membri de partid. Avem datoria de a depolitiza instituţiile statului român, de a pune o ierarhie a valorilor în vârful mesei, de a pune meritocraţia în vârful mesei. Nu sunt eu cel mai bun exemplu să vorbesc despre asta. În primul an de Parlament, am făcut multe lucruri care nu trebuiau făcute. (...) În AUR vii să dai pentru ţară, nu vii să iei pentru tine", a spus Simion, duminică, la Congresul extraordinar al partidului.

George Simion a fost ales preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, el primind 784 de voturi la Congresul de duminică al partidului, în timp ce contracandidatul său, Dănuţ Aelenei a fost votat de către 38 dintre delegaţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.